Treći biciklistički trening kamp u Mostaru

Biciklistički savez Bosne i Hercegovine održati će treći po redu trening kamp sa mladim biciklistima i reprezentativcima u periodu od 17. do 19. ožujka 2023. godine.

Trening kamp će se održati u Mostaru, a kroz tri dana druženja, treninga i edukativnih programa mladi BiH biciklisti će se bolje upoznati, družiti, voziti i trenirati u Hercegovini, te steći nova znanja i iskustva kroz rad sa starijim kolegama i trenerima. Bitno je kazati da se trening kamp ove godine održava kroz “UCI Solidarity program” uz potporu međunarodnih institucija i to UCI (Svjetska biciklistička Federacija) i UEC (Europska biciklistička Federacija).

Trening kamp Mostar
Fotografija sa UEC Kongresa u Pragu

Posebno smo sretni što su naše napore prepoznale naše krovne institucije i odlučile dati veliki doprinos i podršku našim mladim biciklistima“, kazao je Toni Zorić.

Na kogresu Europske biciklističke Federacije koji se održavao u Pragu, naš projekt Trening kampa predstavili smo predsjedniku UCI-a, David Lappartient i predsjendniku UEC-a, Enrico della Casa, koji su ostali ugodno iznenađeni našim naporima na promociji biciklizma i radu sa mladim naraštajima. Sedam dana nakon prezentacije na mail Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine stigao je dopis o financijskoj podršci od UCI-a za trening kamp, kao i podršci kroz bicikle i opremu. Naši reprezentatici dobiti će 14 profesionalnih bicikala za trening i odlaske na natjecanja i moram kazati da je ovo prvi put da Biciklistički savez Bosne i Hercegovine dobija ovako značajnu potporu za svoj rad i ostvarivanje svojih sportskih ciljeva. Upravo smo otvorili vrata Svjetskim institucijama i na nama je da nastavimo i dalje kvalitetno raditi, uz obećanje kako je ovo početak suradnje i da potpora neće izostati ni u sljedećim godinama“, dodao je Toni Zorić.

Trening kamp Mostar
Trening kamp Mostar

Na trening kamp do sada je prijavljeno stotinjak biciklista iz Bosne i Hercegovine, kao i nekoliko biciklista iz susjedne nam Republike Hrvatske. Bitno je kazati kako postoji izvrsna suradnja sa Republikom Hrvatskom na projektima Trening kampova, gdje su BiH biciklisti prije mjesec dana bili gosti na trening kampu koji se održavao u Metkoviću.

Treninzi će se obavljati uz stručno osoblje (Adnan Mekić, Hajrudin Trle i Amar Njemčević).

Osim međunarodnih institucija UCI i UEC, potporu Trening kampu u Mostaru dali su: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, Sportski Savez Grada Mostara i Grad Mostar.

Trening kamp Mostar

Ovim putem ispred Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine mole sve na razumjevanje i povećan oprez u prometu, zbog velikog broja djece i biciklista koji će boraviti i trenirati u Hercegovini kroz naredne dane.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumjevanju.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More