Mark Cavendish ostaje u timu Dimension Data do 2019

Britanski sprinter će naime sa svojom trenutnom momčadi ostati još jednu godinu.

Nakon dogovora o produljenju ugovora Mark Cavendish će se s timom Dimension Data družiti još jednu godinu.


Talijanska novina La Gazzetta dello Sport izvijestila je da će Cavendish ostati u Dimension Data. Odnosi između njega i generalnog menadžera Douga Rydera zahladili su nakon Tour de Francea. Prošlog mjeseca, Cavendish je pregovarao s timom Bahrein Merida, no bez uspjeha.


Istovremeno, Dimension Data je dovela sprintera Giacomo Nizzolo. Tim je također najavio nekoliko novih vozača za Grand Tour utrke, kao I za klasike.  Spominju se imena Roman Kreuziger, Michaela Valgrena i Enrica Gasparotta.


Cavendish je drugi iza Eddy Merckx kada brojimo pobjede na etapama tijekom Tour de France. Cavendish ima 30 a Merckx 34 pobjede.

 

Što se tiče ukupnih pobjeda, od aktivnih vozača, samo André Greipel (Lotto-Soudal) ima više pobjeda u odnosu na Cavendisha. Greipel ima 155 u usporedbi s Cavendishovih 146.

 

Cavendishova posljednja etapna pobjeda na Tour de Franceu bila je 2016., kada je slavio četiri puta. Godine 2017. Desio se slučaj nagurivanja s Peterom Saganom te je bio prisiljen napustiti utrku zbog ozljede.

 

Ove godine, patio je od ranijih sezonskih povreda, te je sudjelovao na nekoliko utrka. Kasnije je obznanio da mu se vratio virus Epstein-Barr.


 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More