Gaviria pretrpio lom ključne kosti

Fernando Gaviria (QuickStep Floors) završio je Presidental Tour of Turkey nakon prve etape, budući da je unutar završna 4km doživio pad prilikom kojeg je pretrpio lom ključne kosti. Ipak, unatoč velikim bolovima Kolumbijac je uspio završiti etapu.

„U srijedu, 24-godišnji Kolumbijac ima let za Belgiju gdje će obaviti detaljne medicinske preglede u AZ Herentals bolnici, gdje će obaviti i eventualni operativni zahvat,“ objavio je QuickStep Floors na službenim stranicama. „Ono što je sasvim sigurno je to da je za Fernanda sezona nažalost gotova.“

Nakon pada belgijski tim morao se potpuno reorganizirati i pripremiti novu strategiju za završni sprint.

„Plan je bio da Fernando sprinta za pobjedu u završnici, ali nažalost doživio je pad i morali smo brzo osmisliti novu taktiku, a prema njoj je Alvaro Hodeg trebao biti zadnji vozač u našem sprinterskom vlakiću. Međutim, u posljednjem zavoju Alvaro je izgubio moj kotač i ispao iz konkurencije, a ja sam krenuo na 600m do cilja punim gasom i na kraju je trud okrunjen pobjedom,“ rekao je pobjednik Max Richeze.

Gaviria je uspio odvesti etapu do kraja, na cilj je stigao držeći desnu ruku nekoliko minuta iza pobjednika. Zbog nesretnog događaja na otvaranju ekipa će u nastavku posljednje etapne World Tour utrke pružati podršku Hodegu i Richezeu.

„Presretan sam zbog pobjede. Ovo mi je posljednja utrka u sezoni na World Tour razini, tako da mi prvo mjesto znači jako puno. Žao mi je Fernanda koji je pao i pretrpio lom ključne kosti, znam da je jako razočaran zbog načina na koji završava sezonu. Želim mu brz oporavak i siguran sam da će se vratiti još jači.“

„Došao sam u Tursku kako bih radio za Fernanda i Alvara, tako da je ova pobjeda stigla kao veliko iznenađenje. U nastavku utrke bit ću na raspolaganju Alvaru i pružiti mu svoju punu podršku,“ zaključio je Richeze.

Gavirijina budućnost je još uvijek pod velikim upitnikom, budući da je Kolumbijac dobio potpunu slobodu da pregovara s drugim timovima jer generalni menadžer momčadi Patrick Lefevere nije uspijevao pronaći novog glavnog sponzora. Kao glavni kandidat za njegovo dovođenje spominjao se UAE Team Emirates.

Lefevere je međutim jučer objavio kako je Deceuninck, proizvođač prozora, novi glavni sponzor momčadi za nekoliko narednih godina te ostaje za vidjeti kakav će biti rasplet situacije s mladim Kolumbijcem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More