Marko Fržop na 9.poziciji, Blaža Pintarić zauzela 2.mjesto na postolju

MTB utrka 4 etape Lanzarote (Španjolska) – Club La Santa danas je uspješno realizirao i drugu etapu utrke "4 Stage MTB Race Lanzarote" na još jednoj brzoj stazi u dužini od 60 kilometara na kojoj je scenarij testa bio vrlo sličan danu otvaranja.

Za sada, biciklisti uživaju u iznimno sunčanom vremenu u ovom izdanju utrke. S malo vjetra i temperaturama iznad 20 stupnjeva, ovo je idealno odredište za početak natjecanja u Europi. Ako svemu tome dodamo i UCI S1 kategoriju utrke, imamo odgovore na pitanje zašto je utrka uspješna i ima velik broj sudionika, a posebno jako mnogo onih inozemnih.
 


Današnja etapa još jednom je krenula paklenim tempom od samog starta. Prosjek koji je zabilježio pobjednik, blizu 29 km/h, govori sam za sebe. Sve to uzimajući u obzir da su, kao i jučer, na rasporedu bile dugačke staze, posebno u drugom dijelu etape. Dan je bio spektakularan u borbi za pobjedu. Vođe su se podijelili u dvije grupe na putu do prve feed zone, a grupu su činili braća Braidot, Sergio Mantecón, Bartlomiej Wawak, Ben Zwiehoff i Karl Mark iz prve skupine. U ženskoj kategoriji Greta Seiwald, Caroline Bohé i Blaža Pintarič su predvodile žensku kategoriju na putu do druge feed zone koja se nalazila u La Vegueti.

 


Tehnički odjeljci su maksimalno osporavali ulazak na svaku stazu, a zatim su po izlasku vozači nastavljali sa maksimalnim tempom. Vrsta natjecanja koje se rijetko može doživjeti na brdskom biciklu. Uzbudljivo i intenzivno do posljednjih metara utrke.

"Nevjerovatan dan, drugi dan utrke "Lanzarote 4 stage MTB race" je iza mene, a današnja etapa iako duža nego jučerašnja (60km i 1.000m uspona), bila je jednako brza kao ona jučer. Prosječna brzina od oko 25 km/h, po izrazito teškom terenu, dovoljno govori o brzini", komentirao je Marko Fržop (Top Sport).

"Prvi dio utrke mi nije radio Powermetar, a kako su se izmjenjivali strmi hupserasti usponi, nastojao sam odvoziti taj dio "na osjećaj" i ne zakucati se, jer sam znao da moram imati svježine za ostatak utrke. Negdje od polovine utrke sam vidio da me noge stvarno dobro slušaju, pa sam krenuo u malo jači ritam, prestigao dobar broj natjecatelja, iako sam na uskim singlovima imao određenih problema jer se pokazalo da sam tehnički nešto spretniji, možda sam izgubio nekoliko desetaka sekundi, ali ništa za to".

"Uglavnom u konačnici sam na 9. mjestu u svojoj kategoriji, zadovoljan sam odrađenim, jer sam napredovao kao što je bilo u planu. Bicikl me služio izvanredno, a Maxxis Recon race gume su pun pogodak za ovakvu stazu. Sutra je na programu brdski kronometar, inače mi ta disciplina ne leži, ali dat ću sve od sebe, kao i uvijek. Lijep pozdrav svima s toplog i prašnjavog Lanzarotea", dodao je Fržop.

Scenarij današnjeg dana na kraju utrke bio je vrlo sličan jučerašnjem među vodećom trojkom. U posljednjem dijelu etape, vrlo dugačak put između vulkanskog kamenja i mora u pozadini bio je poprište konačne bitke. Italijan Luca Braidot (CS Carabinieri) ušao je kao prvi u cilj ispred Poljaka Bartlomiej Wawak (Kross Racing Team), pokazujući da mu je konačni sprint devastirajuć. Na kraju utrke obojica su dijelila isto vrijeme. Španjolac Sergio Mantecon (Kross Racing Team) u cilj je ušao kao treći sa četiri sekunde zaostatka za pobjednikom. Karl Markt (Mobel Marki MTB PRO Team) i Nicholas Pettina (CS Carabinieri) zaokružili su postolje sa četvrtim i petim mjestom.
 


Marko Fržop (Top Sport) poboljšao je svoju poziciju kako u svojoj kategoriji, tako i u ukupnom poretku. Na kraju dana završio je na 66.poziciji sa vremenom 2:25:09, odnosno na 9.poziciji u svojoj Master kategoriji. Njegove hrvatske kolege, oba iz kluba KBBXS Aadrenalina, Roberto Vukmir završio je na 269.poziciji sa 55:23min zaostatka za pobjednikom, dok je Filip Sobot završio na 294.poziciji i 60:38min zaostatka. Slovenac Iztok Kuret (KD Alpe SIS) imao je dobru vožnju te je završio na 69.poziciji sa 25:38min zaostatka za pobjednikom. Njegov sunarodnjak Izidor Cindric (Team Sione-Bikes.com) završio je na 286.poziciji.
 


U ženskoj kategoriji Slovenka Blaža Pintaric (Pintatim) bila je fantastična. Cijelo vrijeme je bila u vodećoj grupi i kontrolirala je utrku, no na kraju nedostatak snage značilo je prednost za Dankinju Caroline Bohe (Ghost Factory Racing Team) koja je u cilj ušla kao prva sa sedam sekunda prednosti ispred Pintariceve. Italijanka Greta Seiwald (Santa Cruz FSA MTB Pro) popela se na treće mjesto na postolju sa 18 sekundi zaostatka za pobjednicom utrke. Emily Batty (Trek Factory Racing) i Henrique Goulao (Corinthians Audax Bike) zaokružile su postolje sa četvrtim i petim mjestom.
 


Treća etapa utrke "4 Stage MTB Race Lanzarote" ključni je dan u konačnom razvoju utrke. Kronometar će obilježiti općenito ovaj UCI S1 događaj. Voziti će se 21 kilometar, većina njega u usponu, do mora do Ermita de las Nieves. Izuzetno zahtjevan dan na fizičkoj razini koji će poslužiti za razjašnjenje opće prirode natjecanja prije završne 4.etape koja opet donosi težak dan sa 81km i 1.633m uspona.

Fotografije sa utrke možete pogledati na službenoj Facebook stranici utrke – OVDJE.
Kompletne rezultate možete skinuti u linku dole.

Rezultati 2.etape Lanzarote 4 stage MTB race

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More