Najavljujemo: Biciklistički juriš na Drniš

Počele su pripreme za Krka Trophy, uzbudljivu utrku brdskog biciklizma koja će se krajem rujna voziti u Šibensko-kninskoj županiji. Ovisno o fizičkoj spremi i afinitetima, rekreativci i sportaši mogu birati između četiri različite staze.

Brdski biciklizam osvaja Dalmaciju. Nakon što su brdski biciklisti dobro upoznali Istru i Primorje, sele se južnije. Kako bi im otkrili dalmatinsko zaleđe, organizatori utrke Mitas 4 Islands koja svako proljeće na kvarnerske otoke privlači čak šesto biciklista, novu su utrku odlučili organizirati na Promini.

U osvajanje te planine biciklisti će krenuti u nedjelju, 30. rujna 2018. godine iz Drniša.
 


Ovisno o spretnosti, izdržljivosti i afinitetima na utrci Krka Trophy mogu birati između četiri staze. Tu su staze u dužinama od 25, 40 i 70 kilometara te staza "All Mountain", idealna za zaljubljenike u adrenalinsku vožnju.

Željeli smo stvoriti utrku zabavnu za voziti. Naime, brdski je biciklizam sport koji omogućuje mnoštvo uzbuđenja svima koji su svoj avanturistički duh spremni osloboditi daleko od gradskog asfalta. Krka Trophy pritom im nudi jedinstvenu perspektivu. Promina je planina koja se poput otoka uzdiže između rijeke Krke i Petrova polja. Dugačka je desetak kilometara, a visoka 1149 metara. Premrežena je zanimljivim stazicama s kojih puca veličanstven pogled”, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke.

Utrka se organizira u suradnji s Nacionalnim parkom Krka i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije. Sadržaj je to koji će obogatiti tamošnju turističku ponudu, posebice u posezoni.
 


Uz širok spektar popratnih usluga važnih natjecateljima poput servisa, pranja bicikala i logistike, osmišljeni su i sadržaji za osobe iz njihove pratnje. Dan ranije organizirat će se posjet Nacionalnom parku Krka, kušanje specijaliteta Dalmatinske zagore, probne vožnje te izložba bicikala.

Više informacija možete dobiti na službenoj web stranici OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More