Mathieu van der Poel pobjednik ciklokros utrke u Baalu

Nova godina, ali i dalje isti pobjednik ciklokrosa: u Baalu je Mathieu van der Poel još jednom pokazao da je Kralj zimske sezone Ciklokrosa u 2023/2024. sezoni. Nizozemac je i dalje uvjeren da postoji prostor za poboljšanja pred svojim velikim ciljem: Svjetsko prvenstvo u Taboru.

Fanovi ciklokrosa možda su se nadali dvoboju između Van der Poela i Wouta van Aerta, ali ta ideja je odbačena već nakon jednog kruga. Van der Poel ubrzao, a Van Aert morao prepustiti utrku. “Uživao sam u tome iznimno. Prošlo je dosta vremena otkako sam ovdje zadnji put vozio utrku, a ovo je staza koja mi dobro odgovara. Također, ovo je bio zabavan dan. Ovo je zaista staza sa intervalima sa dosta tehnički zahtjevnih dionica i s onim dubokim trailovima u čemu zaista uživam,” rekao je za IDLProCycling.com nakon utrke.

Na pitanje nije li bilo i nevjerojatno naporno, Van der Poel je imao samo jedan odgovor. “Da, zaista je uživanje. Najzabavnija stvar kao ciklokros vozač, mislim, jesu ti duboki tragovi na stazi. To je teško i odmah čini utrku najpravednijom i najzabavnijom.” Nakon dvadeset minuta, bitka je zapravo već bila gotova. “Wout je odmah preuzeo vodstvo i stvarno gurao jako, jako snažno. Imao je odmah na startu snažan tempo i pokušao me pritisnuti. Ja sam preuzeo kontrolu i mislim da je napravio grešku. To je omogućilo lijepi jaz između nas dvojice, a onda sam ostatak utrke vozio besprijekorno.”

Činjenica da je jaz s Van Aertom bio tako velik izazvala je blago iznenađenje kod Belgijanca nakon utrke. “Wout nije gurao tako jako kao što bi mogao ranije, tako da je on zadovoljan drugim mjestom,” rekao je Van der Poel, koji je ipak osjetio napor u nogama na početku utrke. “Stvarno me stavio pod pritisak. Tempo je bio vrlo brz na početku, posebno na dijelovima trčanja, gdje je stvarno jako gurao. Onda sam morao nekoliko puta stisnuti jako da ostanem u njegovom kotaču.”

Van der Poel smatra da se njegova forma može još poboljšati prije Svjetskog prvenstva u Taboru

U Baalu se utrka pretvorila u solo misiju, i prema riječima Van der Poela, to je najbolje odgovaralo ovoj utrci. “U mnogim ciklokros utrkama je tako, ali posebno u blatu, teško je imati koristi od vožnje za nečiji kotačem. Ovo je vrlo lijepa pobjeda za početak godine,” rekao je svjetski prvak. Ova pobjeda definitivno je Mathieuu omogućila da ispere gorak okus nakon Svjetskog kupa u Hulstu. Oko Sven Nys Cycling Centra, kao i obično, bio je pozitivan u vezi masovnog odaziva navijača. “Publika je bila dobra, ali uvijek su to neki pojedinci koji to pokvare. To mi nije nužno pružilo dodatnu motivaciju, i nisam imao osjećaj da se moram dokazati više nego inače ovdje.

Želi se dokazati prije svega u Taboru, gdje će se održati Svjetsko prvenstvo ove zime. Ulazeći u tu ciklokros, razmišlja o poboljšanju svoje forme. “Još uvijek ima prostora za poboljšanje. Osjećam se vrlo snažnim, ali mislim da se mogu još malo poboljšati prije Svjetskog prvenstva. Međutim, isto vrijedi i za ostale momke. Morate zapravo voziti utrku prije nego je možete osvojiti, i sigurno ne vidim to kao gotovu stvar.“  zaključuje Nizozemac.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More