Tadej Pogačar potvrdio Giro za 2024.

Autor: DIRK WAEM | Autorska prava: Belga/AFP via Getty Images

Organizatori Giro d’Italia su objavili bombastičnu vijest da će Tadej Pogačar nastupiti na 2024 izdanju. Sam Pogačar je objavio kalendar utrkivanja za sljedeću godinu koji donosi par iznenađenja.

O tome je javno govorio u kampu UAE Team Emiratesa gdje su vozači i menadžeri imali dan za medije. Tadej Pogačar vozit će i Giro d’Italia i Tour de France i natjecat će se u ukupnom poretku na oba – prvi put da će voziti ove dvije utrke u jednoj sezoni.

Propustit će Figueira Champions Classic i Volta ao Algarve kao što je prvotno predviđano, te će započeti svoju sezonu na Strade Biancheu. Bit će to blok talijanskih utrka koji će mu činiti cijelo proljeće. Nakon Strade vozit će Tirreno-Adriatico, a zatim Milano-Sanremo. Pogačar će tada uzeti pauzu od utrka, preskačući i popločane i ardenske klasike. Ovo vrijeme će biti iskorišteno za pripremu za Giro d’Italia s treninzima (i visinskim kampom) i prema planu ne bi trebao imati utrke.

buy online

Utrkivat će se na Giru, zatim će se odmarati i trenirati prije Toura bez dana utrke između. Nakon Tour de Francea, Pogačar će ciljati na Olimpijske igre u Parizu. Možda će si u međuvremenu dodati neke utrke, ali UAE Team Emirates dijele da će se superzvijezda utrkivati na kanadskim klasicima prije nego otputuje u Švicarsku na Svjetsko prvenstvo u Zürichu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More