Maxxis predstavio novu gumu “Shorty”

Maxxis je redizajnirao svoju gumu Shorty, koja je idealna za blatne i izuzetno suhe uvjete vožnje.

Novi Shorty bit će dostupan u tri verzije za trail, enduro i downhill.
 


Nakon povratnih informacija od strane Maxxis sponzoriranih sportaša u DH i enduro disciplini, novi Shorty ima dvije ripne u središnjem gaznom sloju, za razliku od pojedinačnih ripni "duple širine" koje smo imali na prethodnoj iteraciji. Osim toga, bočne ripne sada nude više potpore u zavojima.

Izmijenjeni raspored ripni pomoći će kočenju i trakciji, a podignuti oblik ripni na kućištu pomažu pri odbacivanju ljepljivog blata.

Redizajnirani Shorty bit će ponuđen u rasponu veličina od 2.4 inča širine za 27.5 i 29 inčne kotače.
 


Nova guma dostupna je u više opcija kućišta i smjesa. Za trail vožnju, Shorty dolazi s 3C MaxxTerra smjesom s EXO kućištem, a veličine 27.5 i 29 inča teže manje od 1.000 grama. Za enduro vozače, Shorty dolazi s 3C MaxxGrip smjesom i DoubleDown kućištem, a verzija od 29 inča teška je 1.209 grama.

Verzija gume za DH također koristi 3C MaxxGrip smjesu, a ima Maxxisovo kućište za DH. Verzija 29" teška je 1.286 grama, no Maxxis tvrdi da su i DoubleDown i Downhill kućišta 5 posto lakši od prethodnog Shortyja.

Ova guma smještena je između Wetscreama, namjenske gume za blato, i Assegai gume koja ima namjenu za vožnju u svim uvjetima. Shorty je guma specifičnija za stanje koja nije tako prikladno za sve uvjete. Za vozače koji traže solidnu gumu u svim uvjetima, Maxxis nudi Minion DHF i DHR II gume, za koje se zna da su neke od najboljih dostupnih guma za MTB biciklizam.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More