Roglič: “Nije smak svijeta ako ne pobijedim na Touru”

Primož Roglič je nakon teškog pada ove godine morao odustati od osvajanja Tour de Francea, ali se revanširao na Vuelta a Espani trećom ukupnom pobjedom u nizu.

"Definitivno se želim vratiti na Tour de France i tamo pokušati pobijediti", rekao je Roglič. “Ali naučio sam da nije smak svijeta ako ne pobijedim na Touru. Život ide dalje čak i ako ne osvojim Tour de France ili ne postignem bilo koji drugi rezultat,”

“Na Touru uvijek ima vozača u vrhunskoj formi, a ako želite pobijediti, morate pobijediti svakoga. To je jednostavno jedino pravilo u biciklizmu i na Tour de Franceu. U međuvremenu sam naučio da me Pogačar tjera da postanem najbolja verzija sebe. Bez njega sada ne bih bio tako dobar. Stvarno mi daje izazov. Zahvalan sam mu na tome”, rekao je Roglič.

32-godišnjak kaže da je zadovoljan svojom trenutnom ulogom, na biciklu i dalje od njega.

Na poteškoće u životu radije gledam kao na izazov nego kao problem. Ono što se trenutno događa u svijetu pokazuje da trebamo pokušati uživati ​​u životu”, dodao je. “Da nisam uživao u utrkama, treningu, boli i patnji, radio bih nešto drugo. Nešto što mi čini zadovoljstvo, jer moram biti sretan u životu. Ali ja nisam od onih koji mnogo pričaju i pokazuju se. U našem sportu moraš pokazati što možeš na cesti, sa nogama a ne na televiziji. Mislim da se ljudima sviđa ako ne odustaneš i nastaviš se boriti”.

“Moja karijera je napredovala vrlo brzo. Tako reći ja sam kasno procvjetao, dolazio sam iz drugog sporta i morao sam sve naučiti super brzo. Morao sam naučiti utrkivati ​​se, a u mom slučaju morao sam naučiti i patiti.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More