Mediterranean Epic 2023: Georg Egger i Luisa Daubermann pobjednici na 2. etapi

Georg Egger i Luisa Daubermann odnose pobjedu i ukupno vodstvo nakon spektakularne dvije etape u Mediterranean Epicu. Njemačka dominacija nastavlja se u Mediterranean Epic 2023. Prva etapa testa poslužila je kao svojevrsno u poznavanje, dok je druga etapa ponudila vrlo tešku rutu koja je prisilila sve bicikliste da stave svoje karte na stol. Georg Egger pokazao je zašto je pobijedio na prošlom izdanju, a Luisa Daubermann iznenadila je odličnim performansama i vožnjom u svojoj prvoj etapnoj utrci.

Iako je Mediterranean Epic započeo jučer teškim individualnim kronometrom, moglo bi se reći da je za mnoge pravi početak natjecanja bio jučer. Utrka je preseljena u Castellón, kao i obično, kako bi proslavila svoj drugi dan natjecanja. Etapa koja je, iako je imala start i cilj na istom mjestu kao i prošlih izdanja, nudila je dugi niz novih staza. Ovim novostima na ruti pridodao se i mokri teren koji je ovaj dan učinio dramatičnijim od onog prošle godine. S 80 km i 2150 metara uspona, ovo je bila druga najduža etapa u povijesti utrke i, vjerojatno, ona koja bi se mogla smatrati kraljevskom etapom u smislu koncentrirane težine.

Andreas Seewald (Canyon-Northwave) startao je s vodećom majicom i nakon demonstracije snage dan prije, izgledao je kao solidan lider za ovaj prvi dan. No, intenzivan početni ritam Nijemca je stavio utrku na kocku. Seewald je imao problema pratiti tempo najboljih u ranom dijelu etape, ostavljen sam na ničijoj zemlji i prisiljen voziti cijeli dan u potjeri za vodećom skupinom koja je sadržavala sve glavne igrače, favorite za pobjedu. Iako je pokušao postaviti se kao vođa utrke na prvom velikom usponu dana, nije uspio

Ispred je Speed ​​Company Racing tim postavio tempo. Lukas Baum i Georg Egger nisu se skrivali i bili su zaslužni za održavanje živahnog ritma u svakom trenutku. Vodeća skupina bila je velika sve do posljednjeg uspona. Po dolasku u Vilafames, početnu točku ovog teškog uspona, utrka je potpuno eksplodirala. Baum i Egger sa sobom su vodili još jednog Nijemca, Saschu Webera. Činilo se da bi njih 3 zajedno mogli proći put, ali Egger, pobjednik Mediterranean Epic u 2022. godini, pokazao se najjačim i došao do pobjede koja mu je također donijela majicu vodećeg u ukupnom poretku.

Bio je to savršen dan za Speed ​​Company Racing, s Baumom koji se pomaknuo na drugo mjesto i prešao na isto mjesto u ukupnom poretku utrke. Weber je, iako je patio, zadržao Baumov kotač i osvojio treće mjesto. Ovim rezultatima Egger ima prednost od 1:21 ispred Bauma i 2:46 ispred Lukasika (JBG2 Cryospace). Seewald pada na 5. mjesto u generalnom poretku koji se počinje razjašnjavati.

Andreas Seewald startao je u majici vodećeg u ukupnom poretku, ali nije mogao ponoviti učinak od dan ranije. Georg Egger, pobjednik Mediterranean Epic 2022, pokazao se kao najjači biciklist drugog dana i sam je došao do pobjede, što mu je donijelo i majicu vodećeg u ukupnom poretku. Bio je to savršen dan za Speed Company Racing, s Lukasom Baumom koji je osvojio drugo mjesto, te ujedno i napredovao na drugo mjesto u ukupnom poretku.

U ženskoj utrci, Njemačka vozačica Luisa Daubermann bila je iznenađenje prvog kronometra utrke. I drugog dana uspjela je održati stabilan tempo bez kolebanja ili bilo kakvih tehničkih problema i na kraju je pobijedila u drugoj etapi, tako odnijevši dvije pobjede u dva dana. Luisa je sada povećalasvoje ukupno vodstvo nad Švicarkom Janinom Wust za 6:38 minuta. Zapravo, postolje u ženskoj kategoriji je bilo isto kao i jučer, s Kanađankom Emilly Johnston na 3. mjestu.

ETAPA 2 – MUŠKARCIETAPA 2 – ŽENE
1. GEORG EGGER (GER) 03:24:141. LUISA DAUBERMANN (GER) 04:06:16
2. LUKAS BAUM (GER) 03:25:302. JANINA ANGELA WUST (SUI) 04:12:54
3. SASCHA WEBER (GER)  03:25:303. EMILLY JOHNSTON (CAN) 04:15:04
Poredak prva tri vozača na drugoj etapi utrke

Najduža etapa u povijesti Mediterranean Epic stiže danas

Daans se utrka vraća u Oropesa del Mar i to radi najduže etape u povijesti utrke. Pred biciklistima će biti test u dužini od 104 km s 2200 metara pozitivnog uspona u jednom danu koji će, opet, imati potpuno nove dionice, ali će uključivati neke od najamblematičnijih staza Mediterranean Epica, kao što je “senda dels Treballadors”.

Treća etapa utrke u dužini od 104km i 2.200mnv

Kružna etapa sa startom i cilje u Oropesa Del Mar koja se ponovno sprema pokazati što je to pravi brdski maraton.Sa startom sa plaže La Concha, biciklisti će voziti prvih 12 kilometara paralelno s obalom Sredozemnog mora, sve dok ne uđu u prvi uspon dana, kroz dolinu Fontanelles. Nakon prolaska kroz grad Cabanes i savladavanja velike nadmorske visine, biciklisti će se spustiti do obale niz vrlo dugačku nizbrdicu koja je ujedno i singletrack pod nazivom “Senda dels Treballadors”, a koja će predstavljati #CANYON SPECIAL SEGMENT na ovoj etapi.

Konstantni usponi i spuštanja koje donosi ova etapa uzrokovat će značajno trošenje i umor natjecatelja. Trebat će sačuvati snagu za drugi uspon u današnjem danu, koji donosi gotovo 15 kilometara teškog pedaliranja što će bicikliste odvesti do najvišeg dijela planinskog lanca. Dio sekcije koji “lomi noge” završiti će se s posljednjim i spektakularnim spustom koji će natjecatelje dovesti do posljednjh 10 kilometara brze staze i ciljne ravnine.

Kompletne rezultate sa 2. etape Mediterranean Epic 2023. utrke možete pogledati OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More