Team Sky će postati Team INEOS

Već ranije smo pisali o ovoj temi (link), ali tim Sky koji je ranije bio šutljiv po ovim informacijama danas je na službenoj web stranici pustio ovu vijest. Glasine više nisu glasine, postale su vijest.

Tim Sky je osigurao podršku najbogatijeg britanskog čovjeka Jima Ratcliffea i počet će se utrkivati kao Team Ineos u svibnju/maju, objavljeno je na službenoj web stranici tima.

INEOS će postati jedini vlasnici Tour Racing Limited (timske holding tvrtke) od 1. svibnja/maja ove godine i nastavit će u potpunosti financirati trenutni tim, poštujući sve postojeće obveze prema vozačima, osoblju i partnerima.

Službena prezentacija tima INEOS održat će se na utrci "Tour de Yorkshire" koja starta 2. svibnja/maja u Doncasteru.
 


Sir Jim Ratcliffe, predsjednik i izvršni direktor INEOS-a, izjavio je: “Biciklizam je sport visoke izdržljivosti, kao i taktički sport koji sve više dobiva na popularnosti širom svijeta. Isto tako, biciklizam je privlačan širokoj publici jer se smatra dobrim za fitness i zdravlje, zajedno s ublažavanjem zagušenja i zagađenja u gradskim sredinama. INEOS je oduševljen preuzimanjem odgovornosti za upravljanje ovim profesionalnim timom".

Jeremy Darroch, izvršni direktor Sky grupe, izjavio je: “Drago nam je da je budućnost tima osigurana pod novim vlasništvom. To dovodi do Sky-ovog dugogodišnjeg uključivanja u biciklizam, što je dovelo do uspjeha bez presedana i potaknulo više milijuna ljudi da redovito voze bicikl. Zahvaljujem svim članovima tima Sky, u prošlosti i sadašnjosti, na njihovom doprinosu ka našem zajedničkom putovanju. Želimo timu i INEOS-u sve najbolje u budućnosti i veselimo se gledanju sljedećeg poglavlja ove priče”.

Sir Dave Brailsford, direktor tima, rekao je: “Današnja najava je odlična vijest za momčad, za ljubitelje biciklizma i za sport u velikoj mjeri. Ona okončava neizvjesnost oko tima i brzina kojom se to dogodilo predstavlja ogroman glas povjerenja u našu budućnost. U Sir Jimu Ratcliffeu i INEOS-u, znam da smo pronašli pravog partnera čiju viziju, strast i pionirski duh možemo dovesti do još većeg uspjeha u biciklu i izvan njega. To najavljuje početak novog, vrlo uzbudljivog poglavlja za sve nas kao Team INEOS. Želio bih se osobno zahvaliti Jeremyju Darrochu, koji je prije više od deset godina imao viziju da nas podrži kad su drugi mislili da smo ludi. Njegova potpora timu kroz gustu i tanku osobinu bila je izvanredna i svi u Timu Sky mu zahvaljuju na svemu što je učinio za naš sport".

Praktičnost ovog prijenosa podliježe daljnjoj raspravi s Međunarodnom biciklističkom unijom – UCI.

Bradley Wiggins postao je prvi britanski prvak u Tour de France-u 2012. godine, prije nego je Chris Froome osvojio četiri Tour de France naslova, a Geraint Thomas je prole godine postao treći pobjednik iz Sky tima u povijesti biciklizma.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More