Mediterranean Epic 2024. donosi prvi veliki MTB dvoboj Svjetske razine

Mediterranean Epic 2024 je prva SHC utrka godine i prvo mjesto gdje će se najbolji XCM biciklisti mjeriti svoje snage na početku 2024 sezone. Biciklisti iz više od 30 zemalja će činiti kolonu od gotovo 600 biciklista koji će se startati na utrci koja na svom repertoaru nudi 4 dana intenzivne borbe.

Sve je spremno za start sedmog izdanja Mediterranean Epica, a utrka će startati 8. veljače u provinciji Castellon koja će ponovno biti globalno središte XCM-a i prva prilika da se vide najbolji biciklisti na planetu u akciji: Svjetski prvaci, Europski prvaci i dug popis Nacionalnih prvaka će tražiti slavu na jednoj od samo 3 Hors Categorie utrka na svijetu.

Borba velikih timova u muškoj kategoriji

Naći jednog favorita za osvajanje Mediterranean Epica 2024. gotovo je nemoguć zadatak. Na startnoj liniji bit će 5 od 7 najboljih natjecatelja na UCI Svjetskoj ljestvici. Među njima je trenutni Europski prvak, Belgijanac iz Buff-Megamo, Wout Alleman, koji starta kao jedno od najvažnijih imena na događaju.

Čeh Martin Stosek će nositi broj 1, a njegov tim, Canyon Sidi MTB Team, može biti apsolutna referenca u ovom izdanju. Svi njegovi članovi imaju kvalitetu za osvajanje etapa ili čak ukupnog poretka. Nijemac Andreas Seewald već je bio blizu postizanja toga u prošlosti, a Švicarac Marc Stutzmann dolazi nakon najbolje sezone svog života 2023.

Unatoč tome, vjerojatno će svi pogledi biti uprti u Nijemce iz Speed Company Racinga. Georg Egger je trenutni branitelj naslova, a Lukas Baum bi se mogao pridružiti Eggeru na postolju 2023. da nije došlo do kvara. Osim toga, obojica su skloni agresivnom trčanju i spremni su razbiti utrku u bilo kojem trenutku. Njihovo prisustvo jamči spektakl.

Pobjednik XCM Svjetskog kupa, također Nijemac Simon Stiebjahn, dolazi na Mediterranean Epic zajedno sa svojim sunarodnjakom Jakobom Hartmannom i s kvalitetom da bude na završnom postolju utrke.

Tko zna što znači osvajanje etapa na testu, talijan Samuele Porro, okladu Wilier Vittoria tima za ovogodišnje izdanje.

Iza ovih velikih imena nalazi se dug popis biciklista koji mogu iznenaditi, a koji bi mogli biti predvođeni Nijemcem Saschom Weberom, savršenim stručnjakom za utrku. Amerikanac Cole Paton će debitirati na događaju i nepoznato je kako će se predstaviti na jednom od najboljih događaja u svijetu etapa. Također će se vratiti u utrku Švicarac Simon Vitzthum, pobjednik etapa u prošlosti.

Najbolje nacionalno predstavljanje

Kao što se i očekivalo, najbolji nacionalni biciklisti nisu htjeli propustiti test. Plakat predvodi Sergio Mantecon, trenutni Španjolski prvak XCM-a i vođa tima Scott Cala Bandida, gdje također nalazimo uvijek konkurentnog Jose Mariu Sancheza. Novi tim Klimatiza Toteemi Cabberty dolazi s Robertom Bouom i Miguelom Munozom, dva od najboljih nacionalnih biciklista. Manuel Cordero, još jedan od najrelevantnijih nacionalnih biciklista, će tražiti sjaj na testu, kao i Pablo Rodriguez, sada preobraćen u XCM biciklista nakon cijelog života u XCO-u.

Međunarodni dvoboj, također u ženskoj kategoriji

Ženska kategorija povijesno je bila još kompliciranija za predvidjeti od muške. Ove godine sve ukazuje na trostruki dvoboj između Talijanke Costanze Fasolis, Švicarke Janine Wust i Kolumbijke Monice Calderon iz Cannondale ISB-a. Iako bi moglo biti iznenađenja. Amerikanka Hannah Otto će debitirati na utrci i referenca je u dugim udaljenostima u svojoj zemlji. Šveđanka Terese Andersson još je jedno ime koje treba uzeti u obzir u ovoj vrlo otvorenoj kategoriji.

I, naravno, Nacionalno sudjelovanje će biti predvođeno dvostrukom Europskom prvakinjom i trenutnom Španjolskim prvakinjom, biciklistkinjom Scott Cala Bandida, Natalijom Fischer.

Početak s službenom prezentacijom

Patio de las Aulas Županijskog vijeća Castellon bio je domaćin prezentacije Mediterranean Epica 2024. Događaj je imao široko institucionalno prisustvo. Provincialni zamjenik za sport, Ivan Sanchez; glavni direktor sporta Generalitat Valenciana, Luis Cervera; gradonačelnik Oropese del Mar, Araceli De Moya; gradonačelnik Castellona, Begona Carrasco; Daniel Olmos iz Zaklade Trinidad Alfonso, i direktor Mediterranean Epica, Hector de la Cagiga. Osim nekoliko istaknutih natjecatelja, poput dva trenutna Španjolska prvaka, Sergija Mantecona i Natalije Fischer te Roberta Boua.

Ovo je bio događaj na kojem je istaknuta važnost imati sportske događaje Svjetske klase, poput Mediterranean Epica, koji ne samo da privlače aktivni turizam, već i promoviraju vrline cijele regije za bavljenje sportom i jedinstvenu kombinaciju mora i planina koja karakterizira područje.

Direktan prijenos svih etapa

Ove godine ponovno, Mediterranean Epic će ponuditi direktan prijenos svojih 4 etape. Bit će besplatno ponuđen putem YouTubea. Program će voditi Laura Meseguer i Ismael Ventura, a pratit će ih Jose Antonio Hermida koji će pratiti utrku na e-biciklu i Antonio Ortiz u suradnji s organizacijom događaja. Izvrstan tim za pružanje informacija iz prve ruke.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More