Valgrenu Amstel Gold Race

Danac Michael Valgren (Astana) pobjednik je 53. izdanja klasične biciklističke utrke "Amstel Gold Race", koja se boduje za "WorldTour" vožene u nedjelju od Maastrichta do Valkenburga u dužini od 263 kilometra.

Valgren se izdvojio iz glavne skupine 2.5 kilometra prije cilja, a za njim je krenuo tek Čeh Roman Kreuziger (Mitchelton), dok su najveći favoriti za pobjedu, svjetski prvak Slovak Peter Sagan (Bora), Španjolac Alejandro Valverde (Movistar), Francuz Julian Alaphilippe (Quick-Step) i Belgijanac Tim Wellens (Lotto), taktizirali i čekali da netko drugi reagira.

Takvim svojim postupkom dopustili su Valgrenu i Kreuzigeru da ostvare nenadoknadivu prednost. Na odbjeglim dvojcem krenuo je tek Talijan Enrico Gasparotto (Bahrain), no nije ih uspio uhvatiti. U završnom sprintu Valgren je bio uspješniji od Kreuzigera, dok je Gasparotto zauzeo treće mjesto s dvije sekunde zaostatka.

Skupinu favorita, koji su ciljem prošli 19 sekundi iza pobjednika, predvodio je Sagan.

REZULTATI:

1. Michael Valgren (Dan/Astana) 6:40:07
2. Roman Kreuziger (Češ/Mitchelton) isto vrijeme
3. Enrico Gasparotto (Ita/Bahrain) +2
4. Peter Sagan (Svk/Bora) +19
5. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +19
6. Tim Wellens (Bel/Lotto) +19
7. Julian Alaphilippe (Fra/Quick-Step) +19
8. Jakob Fuglsang (Dan/Astana) +23
9. Lawson Craddock (SAD/Education First) +30
10. Jelle Vanendert (Bel/Lotto) +36
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More