Najljepši rođendanski poklon za Viviania

Elia Viviani (Quick-Step Floors) nije mogao bolje proslaviti rođendan.

Vozač Quick-Stepa je osvojio drugu etapu na Dubai Touru ispred pobjednika prve etape Dylana Groenewegena (LottoNL-Jumbo) i Riccarda Minalija (Astana).

Etapu je odlučio jako kaotičan sprint u kojem nitko od glavnih timova nije mogao pružiti svom sprinteru idealan „leadout“. Viviani je najbolje tempirao svoj sprint i tako ostavio još iza sebe Marka Cavendisha (Dimension Data) na četvrtom mjestu.

Groenewegen ostaje prvi u ukupnom poretku, s Vivianiem tek dvije sekunde u zaostatku. Nathan Van Hooydonck iz BMC Racinga ponovno je išao u bijeg i prikupio dovoljno bonus sekundi kako bi završio treći u ukupnom poretku, 9 sekundi iza vodećeg.

"Danas je moj rođendan dodao dodatnu motivaciju. Gubljenje jučer je bilo dobro za moju glavu", objasnio je Viviani." Noćas smo se osjećali kao da smo propustili jednu priliku koja nikada neće biti vraćena. Osjećam da sam u dobrom stanju i da imam noge za pobjedu. Imao sam mehanički problem, ali srećom, bilo je 20 km do cilja i imao sam vremena za povratak. 500m do cilja moj timski kolega Fabio Sabatini je smanjio zaostatak a ja sam odabrao Kristoffov kotač. Vidio sam kako se Groenewegen vraća  50 metara do cilja, ali konačno je linija bila na pravom mjestu za pobjedu. Sretan sam."

Drugi dan za redom, Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) nije uspio pokazati šta zna kada se to od njega očekivalo. Njemački vozač je većinu etape imao svoju momčad na čelu pelotona. Međutim u najvažnijim trenucima, 2km prije kraja raspali su se i Kittel nije imao šanse u završnom sprintu. Da stvar bude teža za Kittela, upravo je Viviani taj koji je zamjenio Njemca u belgijskoj momčadi.

Ovo je Vivianiu druga pobjeda u sezoni nakon što je u siječnju ostvario etapnu pobjedu na Tour Down Underu. Sezona je tek počela a Quick-Step ima već pet pobjeda i čini se kako će ovo biti odlična godina za tim Patricka Lefevrea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More