Na Jahorini održano otvaranje 60. Trke kroz Srbiju

Jubilarna 60. biciklistička "Trka kroz Srbiju" utorak će startati na Jahorini s prvom etapom koja poslije 170 kilometara vožnje završava na Zlatiboru.

Organizacija trke sama po sebi je vrlo zahtjevna, a posebno u vremenu kakvo nas je zadesilo, pa je  samo održavanje veliki uspjeh za organizatore. Podršku su dobili od mnogih gradova, a najveći teret naravno podnijeli su gradovi domaćini starta i cilja etapa. Danas u posljepodnevnim satima su u Istočnom Sarajevu svečano predstavljeni timovi i vozači koji će se u naredna tri dana boriti za žutu majicu i ukupnu pobjedu.

"Velika nam je čast što smo drugu godinu zaredom domaćini starta karavana. U saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina potrudili smo se da sve bude spremno za početak velike i izuzetno značajne manifestacije. Važna nam je simbolika trke, ali i promocija biciklizma koji će u budućnosti biti veliki adut Jahorine i ovog kraja", rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Druga etapa biti će vožena u srijedu od Mionice do Požarevca, a konačan rasplet trke biti će poznat 3. septembra kada će biciklisti voziti od Zrenjanina do Novog Sada.

"Drago mi je što je ovo još jedan zajednički projekat Republike Srpske i Srbije. Jako je lepo da ona spaja sve naše turističke centre, a na nama je da to podržimo", rekao je pokrajinski sekretar za sport Vojvodine Vladimir Batez.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se na pomoći svima koji su dali doprinos u održavanju ovogodišnjeg izdanja.

"Imajući u vidu da odmah po završetku ove trke startuje trka "Beograd – Banjaluka" možemo reći da je ovo sedmica biciklizma za koju smo mnogo radili i vjerujem da će sve ispasti onako kako smo očekivali", rekao je Kuvalja.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More