Caleb Ewan pobjednik 3. etape Tour de France

Caleb Ewan svoj je sprint tempirao do savršenstva kako bi u ponedjeljak na kraju 198-km brdske vožnje alpskim podnožjem u grupnom sprintu pobijedio u trećoj etapi Tour de Francea.

Sam Bennett izgledao je kontrolirano, ali Irac je vjerojatno podcijenio vjetrove i zadovoljio se drugim mjestom dok je gledao kako je vozač tima Lotto-Soudal, Caleb Ewan projurio kraj njega i oteo mu četvrtu pobjedu na Touru. Giacomo Nizzolo zauzeo je treće mjesto.

Julian Alaphilippe zadržao je žuti dres ukupnog lidera.
 


"U posljednjem kilometru bio sam malo predaleko pa sam dovukao do kotača nekog iz grupe i to mi je dalo malo vremena da odahnem i samo malo da odmorim noge", objasnio je Ewan. “Na kraju plan je uspio savršeno. Dolazak odostraga pomalo je rizik, ali pronašao sam put kroz barijeru i došao s velikom brzinom".

Ewan je bio ponosan što je ponovno pobijedio na najvećoj etapi, godinu dana nakon što je odnio tri etapne pobjede na svom prvom sudjelovanju na Touru.

“Tako sam sretan što sam uzeo još jednu pobjedu i time dokazao da prošla godina nije bila slučajnost. Nadam se da ćemo se još godinama vraćati na Tour i nastaviti pobjeđivati. Moramo iskoristiti svaku priliku sprintera ove godine jer su utrke ove godine prilično rijetke".

 

 

Četvrta etapa vozi se u utorak i dosta je naporna sa dužinom od 160.5km vozeći se od Sisterona do Orcieres-Merlette za prvi brdski cilj na utrci, a Britanac Adam Yates, koji zaostaje 4 sekunde za Alaphilippeom već promatra boje žutog dresa.
 

KOMPLETNI REZULTATI

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More