Najava: Biciklistička trka “Tuzla 25.maj”

U organizaciji Biciklističkog kluba "Zmaj od Bosne" iz Tuzle, u subotu, 19. maja 2018. godine, bit će održana tradicionalna utrka "Tuzla 25. maj".

Ova utrka održava se po 23. put, te je najstarija sportska manifestacija u državi. Trka će se voziti za premijerligaške bodove.

Na utrci će učestvovati biciklistički klubovi iz osam zemalja – Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Belgije, Crne Gore i BiH.
 


Start utrke u 12:00 sati, a učešće na trci imaju pravo Juniori/U23/Elita/ i Mastersi A – B registrovani za 2018. Trka se boduje za Premijer ligu BIH. Trka će se voziti u dužini od 80km, a kretati će se dionicom Tuzla–Tojšići–Kalesija–Sapna(okretište) – Kalesija – Tojšići – D.Čaklovići. Na trci će biti i Brdski Cilj u spomen pokojnog Nebojše Petrovića i dva Prolazna Cilja u spomen pokojnog Radović Steve i Marić Dejana.

Napomena: U pratnji/karavanu trke, mogu samo biti oni koji posjeduju UCI licence. U karavanu ne smije biti motocikli ili motor osim obiljezenih oznakama organizatora.

U prilogu članka možete skinuti Propozicije trke "Tuzla 25.maj."

PROPOZICIJE trke “Tuzla 25.maj”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More