Sam Bennett pobjedom otvorio i zatvorio “Tour of Slovenia”

Irac Sam Bennett (Bora-Hansgrohe/Specialized) je ponovo pobjedio! Izvojevao je drugu pobjedu na "Tour of Slovenia",

a ovog puta je pobjedu izvojevao nakon dueta sa Mark Cavendish (Team Dimension Data). Njegov suvozač Rafal Majka je ukupni pobjednik utrke. Atmosfera na ulicama Novog Mesta i Šentjura je bila nevjerovatna, gdje je velika skupina ljudi je izašla da dočeka i pozdravi bicikliste.

Tim Bora-Hansgrohe tako napušta Sloveniju sa lijepim uspomenama i vrećom punom medalja. Ekipa je osvojilatri od četeri etape, te tri od četeri dresa. Njihovi vozači Sam Bennett i Rafal Majka su u centru pažnje, ali krediti zaista idu za cijeli tim koji je odlično radio na svim etapama. Došli su u Sloveniju da pobjede i doista su izašli na velika vrata.

Sam Bennett je odsprintao Mark Cavendish (Dimension Data) jučer u Novom mestu i na kraju etape je izjavio: "Bilo je jako teško. Momci u danas odradili jako dobar posao pokušavajući da obrane dresi i kontroliraju bijegove. Tempo je bio jako visok, a finiš je bio tehnički, što je bilo malo opano, zbog čega sam bio zabrinut. Tim me stvarno pazio do posljednjeg kilometra kada smo počeo da se probijam naprijed.Stvarno sam ponosan na tim koji je odradio fantastičan posao i zaista želim da im zahvalim".

24. izdanje "Tour of Slovenia" je iza nas, puna iznenađenja i po prvi put uz direktan prenos na Eurosportu. 25. godišnjica je zakazana za 2018. i sigurno da će biti nešto posebno!

Kompletne Rezultate možete pogledati OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More