NAJAVA: IV. kolo XC Zimske lige dalmacije “Konavle 2019”

Biciklistički klub Konavle šestu godinu za redom organizira utrku IV kola "XC Zimske lige dalmacije" „Konavle 2019", u sezoni 2019. – 2020.

Nakon prošlogodišnje utrke poviše Dubrovnika na Srđu, trasa se seli ponovno u Konavle. Format utrke je XCP (Point-to-point Cross Country).
 


Na duljini od 24,4 km (15,4 km Žene i U17)) i 609 m (349 m Žene i U17) visinskih metara uspona na muškoj stazi ugrađeni su svi elementi brdskog biciklizma i sve vrste podloge (makadam, zbijena zemlja, kamenjar, ex pruga, šumska staza, itd.) uključujući u suhoj i mokroj pojavnosti.

Staza je dovoljne prohodane širine za obilaske, dinamična i ne pušta vozača ni trenutak da se opusti. Dinamična staza sa brzim promjenama ritma uključuje dva kraća uspona te dva duža i zhtjevnija, a obiluje sa manje i više tehnički zahtjevnim spustovima i singli spustevima. Vozačima koji su vozili MTB maratone u Konavlima od sezone 2014-2017 dio trase biti će poznat pogotovo uspon na Velje Brdo, spust kroz Dubravu, uspon Masješi, „Lukšin singl" uspon i spust „Divlji praci" a za ovu godinu članovi kluba su pripremili i uredili novih 2 km trase.
 

 


Od starta kod moto kluba Dvije rote vozi se od Čilipa prema Komajima starom prugom. U Komajima je ulazna točka u kružni dio trase (jedan krug cca 8,9 km) gdje se u krug skreće lijevo te se voze puni krugovi preko "Komaja-Viganja-Dubrave/Smišljana-Veljeg brda-Dubrave-Masješa" i sa zatvaranjem kruga ponovno u Komajima.
 


Kategorije od U20 do kategorije 50+ (muški) voze dva kruga a Žene i U17 voze jedan krug. Na izlasku iz kruga prema cilju vozi se spust iz Komaja do spoja sa starom prugom kojom trasa vodi do cilja kod moto kluba Dvije rote.

Kategorije od U9 do U17 voze na zasebnoj prilagođenoj kružnoj stazi dužine cca 1,6 km u Čilipima.
 

 


Ova utrka IV kola zimske lige Dalmacije održava se u sklopu „BikEnd"-a u Konavlima koji uključuje i cestovnu utrku „Konavle 100 km" u subotu (dan ranije) a najava vremenske prognoze je da nakon kišnog vikenda stiže toplo i sunčano vrijeme, te organizator očekuje tristotinjak prijavljenih za obje utrke.

RASPIS UTRKE možete pogledati OVDJE (link).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More