Ganna postavio novi svjetski rekord

Filippo Ganna (Italija) postavio je novi svjetski rekord u disciplini potjera (individualno) tijekom kvalifikacija na Svjetskom prvenstvu u Minsku. Ganna je s vremenom 4:04.252 nadmašio rekord Amerikanca Ashtona Lambiea postavljen u rujnu ove godine.

Lambiev rezultat 4:05.423 ostvaren je na nadmorskoj visini većoj od 2500 metara, na Pan-Američkom prvenstvu u Cochabambi u Boliviji. Ganna je današnjom vožnjom postao prvi vozač koji je rekordi rezultat napravio na niskoj nadmorskoj visini (281 metar) još od Jacka Bobridgea koji je 2011. godine u Sydneyu postavio vrijeme 4:10.534.

Ganna je tijekom vožnje postigao prosječnu brzinu od 58.956 kilometara na sat te će se u finalu susresti s Britancem Johnom Archibaldom tijekom poslijepodnevnih sati. Archibald je u kvalifikacijama postigao vrijeme od 4:09.843.

Lambie, doskorašnji rekorder, borit će se za brončanu medalju protiv Švicarca Stefana Bisseggera, nakon što je kvalifikacije završio s rezultatom 4:09.843.

U subotu je Ganna odveo tim Italije do četvrtog mjesta u natjecanju koje je pobijedila Francuska dok nastavljaju svoju kandidaturu za plasman na Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Individualna potjera prestala je biti olimpijski događaj nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Ganna je imao solidnu prvu sezonu u dresu tima Ineos. 23-godišnjak je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u vožnji na kronometar, a u istoj disciplini postao je i talijanski državni prvak. Tim rezultatima dodao je i etapne pobjede na Tour La Provence i BinckBank Touru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More