Canyon predstavio novu liniju lakših bicikla sa disk kočionim sistemom

Canyon je pokrenuo novu liniju ženskih cestovnih bicikla, koji dolaze u dvije veličine i na 650b kotačima. Ali postoji caka, svi modeli su opremljeni sa disk kočnicama.

Ultimate WMN SLX je top model izrađen od karbonskih vlakana i dolazi sa težinom okvira od 765 grama, što je za 6,5 % lakše od unisex modela. Olakšanja su postignuta uglavnom sa tanjim cijevima, za koje se također tvrdi da daju povećanje od 3% u boljoj aerodinamici.


 

Canyon Endurance WMN AL Disc

Težina okvira je preuzeta sa njihovog najmanjeg XS modela i čini ga najlakšim cestovnim okvirom sa disk kočnicama. Također, njihova dva manja okvira 2XS i 3XS pozdravljaju 650b veličinu kotača, čime je izbjegnuto česti doticaj sa stopalima na manjim okvirima. To im je veliki plus za taj rang bicikla.

Geometrije se ne razlikuje značajno od vodećih ženskih brendova Specialized i Liv bilo u Ultimate ili Endurance rangu.

I sve bicikle dolaze opremljene sa vrhunskim komponentama (Shimano, SRAM, Fizik).


 

Canyon Endurance WMN CF SL Disc

Bicikli su postavljeni za vrhunske preformanse, te dolaze u dvije različite boje.

Nedostatak je u tome što svih osam modela dolazi opremljeni sa disk kočnicama, što ih trenutno čini ilegalnim za natjecanja u Britaniji i Irskoj. No, očigledno je da UCI prihvata cestovne bicikle sa disk kočnicama, tako da ovi bicikli neće biti na listi zabranjenih niti na jednom događaju u svijetu.

Ali moramo priznati da je očigledno da industrija sve više i više gura disk kočnice u cestovni svijet, što je i Canyon pokazao ovim potezom. Nadamo se da imaju u planu uskoro predstaviti neki aero-model ženskog cestovnog bicikla, koji neće uključivati disk kočnice.


 

Canyon Ultimate WMN CF SLX

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More