Najava: Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023. 

Došao je red na sedmu po redu organizaciju, po riječima organizatora najboljeg i najljepšeg biciklističkog događaja godine: Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023. 

Ovaj događaj je pokazao odlične rezultate i ogroman potencijal kada su u pitanju događaji ovakve vrste, možemo kazati kako je organnizatorima na ponos da imaju jedan od najvećih događaja ovog tipa u Bosni i Hercegovini.

Konjuh Adventure je jedinstvena biciklistička priča po mnogo čemu, nastala na inicijativu zaljubljenika u ovaj sport kako bi predstavili ljepote Konjuha, te ukazali na njegove potencijale i zaštitu. Konjuh je planina za koju se ne zna puno, ali može puno toga da ponudi. Konjuh posjeduje nevjerovatan biodiverzitet i veliko bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta. Na Konjuhu čak možemo pronaći i prašumu koja se zove Studešnica. Pored netaknute prirode tu je i veliki broj drugih prirodnih, kulturnih i povijesnih spomenika kao što su rimski put star tisućama godina, turska kaldrma te mnoge pećine kao i mnogi potoci, vodopadi. Svi oni koji posjete ovu planinu ostanu iznenađeni njenom ljepotom.

Potencijal Konjuha i Zaštićenog pejzaža za brdski biciklizam je također ogroman te je ovaj događaj najbolji pokazatelj toga. Konjuh Adventure svake godine ima sve više sudionika. Jedinstven po mnogo čemu, ovaj biciklistički događaj će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja i želje kada su u pitanju avanturizam, brdski biciklizam, priroda, kampiranje.

Dva dana provedena u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža Konjuh, kampiranje na izletištu Bebrava vožnja kroz predjele od kojih vam zaista zastaje dah, Zidine, Zelemboj, Vrh Konjuha, Paučko jezero, Djevojačka pećina, Turska kaldrma i mnogo toga… nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

I što je najbolje: Sudjelovanje u događaju je potpuno besplatno!!!

OBAVIJEST ORGANIZATORA: Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost i moraju koristiti kacigu, u protivnom neće moći sudjelovati!

Prijave traju do 25.07.2023, a bitno je kazati kako je broj sudionika ograničen.

Prijevoz osobnih stvari (šatora, vreća za spavanje i sl.) od Zlače do mjesta kampa i nazad je osiguran je od strane organizatora. Zajednička večera, roštilj, te doručak u kampu su također osigurani.

Dodatno, organizator je osigurao jedan dio šatora, ali sudionici mogu da koriste i svoje osobne šatore (što i jeste preporuka organizatora).

Kad je sve ovako lijepo organizirano ko onda ne bi došao i uživao u ljepotama Konjuha te ga istražio na jedan potpuno drugačiji način 😉

Za sve dodatne informacije organizatori Vam stoje na raspolaganju i vrlo rado će odgovoriti na svako vaše pitanje.

Značaj i težinu ovog projekta su također prepoznali Grad Živinice, JU Zaštićeni pejzaž Konjuh, Turistička zajednica Grada Živinice i udruženja: KonjuhLab

Firme: Aden, Omega, Dukat.

Biciklistički klub Živinice otvara prijave za ovogodišnji Konjuh Adventure-Feel the Nature 2023.

Link za prijavu: https://forms.gle/CwYCu7sNbYSud8wg7

Medijski partneri su: BikeMagazin, Televizija Živinice, RTVTK, Zivinice.ba, Tuzlainfo….

Okupljanje sudionika i preuzimanje startnih paketa je od 8 sati, a start Avanture je 29.07.2023. u 9 sati na Zlači, dok se događaj završava idući dan najkasnije do 15 sati.

Ovo nije jednostavna ni bezazlena tura i nije pogodna za početnike. Duga staza i jaki usponi su dio Konjuh Adventure događaja, kao i brzi i opasni spustovi.

Ovo je približno staza koju ćemo voziti: https://www.komoot.com/tour/1193167419

Maloljetni biciklisti će moći sudjelovati uz pratnju  roditelja/ staratelja i pismenu potvrdu na licu mjesta.

Iako tekst izgleda preozbiljan nemojte se prepadati, tura nije takmičarskog karaktera te ćemo tempo prilagođavati uz česte pauze.

Svi prijavljeni će nekoliko dana prije održavanja Konjuh Adventure dobiti poziv kako bi potrvrdili svoje sudjelovanje na istom.

Svi sudionici će dobiti i poklon paket.

U slučaju najavljenih loših vremenskih uslova organizator ima pravo da turu odgodi.

Organizatori će svakodnevno na društvenim mrežama objavljivati nove informacije vezane za ovaj događaj, te svakako preporučujemo da ih zapratite… Stay tuned!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More