Nibali razočaran nakon timskog kronometra

Vincenzo Nibali pokušao je zadržati optimizam nakon zaostatka 1:06 za Richiem Porteom (BMC Racing) i oko minutu za ostalim favoritima za generalni poredak Chrisom Froomeom, Geraintom Thomasom (Team Sky) te Tomom Dumoulinom (Team Sunweb).

Ajkula iz Messine teško je skrivao razočarenje, vidno razočaran suvozačima iz Bahrain Meride koji mu nisu pružili podršku kakvu je očekivao na 35.5 kilometara dugoj stazi.

Bahrain Merida izabrala je snažne pomagače u vidu Heinricha Hausslera, Kristijana Korena i Sonnya Colbrellia kako bi napravili bolji rezultat na kronometru. No, Colbrelli i ostali vozači su vrlo rano otpali od ostatka ekipe i na taj način reducirali šanse za što boljim vremenom.

Haussler i Koren su otpali na osam kilometara do kraja, ostavivši Nibalija s braćom Ionom i Gorkom Izagirreom i Domenicom Pozzovivom – minimalnim brojem vozača potrebnim za postavljanje rezultata.

Bahrain Merida je postavila slično vrijeme kao Astana Jakoba Fuglsanga i Katusha-Alpecin Ilnura Zakarina, dok su Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) i UAE Team Emirates Dana Martina bili sporiji i izgubili vrijeme u odnosu na Nibalija u generalnom poretku.

Međutim, Nibali se ipak nadao da će novi kronometarski Merida bicikl te naporan rad vozača i stručnog stožera srezati njihove gubitke znatno ispod minute. Ali, nakon što su njegovi suvozači počeli zaostajati Nibalijeva frustracija je postala još vidljivija kada ih je ostavio na kratkom završnom usponu.

„Nismo bili posebno jak, u završnim kilometrima ostalo je samo nas četvero“, rekao je Talijan pažljivo birajući riječi, ali ipak šaljući jasnu poruku nezadovoljstva.

„Pokušali smo odvesti najbolje što smo mogli. Nismo posebno dobri u timskom kronometru. Moglo je biti i gore, ali svakako i bolje. Kada ostanu samo četiri vozača kao što se nama desilo, dovoljno je samo pucanje gume ili mehanički kvar da se nađete u velikoj nevolji.“

„Na Grand Tour utrci morate biti jako strpljivi, pogledajte samo nekoliko zadnjih izdanja Giro d'Italia, stvari su se mijenjale rapidno. Ovo je vrlo složena utrka jer ima mnogo vozača koji ciljaju generalni poredak tako da moramo gledati etapu po etapu, jer se svašta može dogoditi.“

I dok su se ostali suvozači hladili, trener momčadi Paolo Slongo pokušao je ispraviti Nibalijev pesimizam.

„Prije već dosta vremena smo rekli da će zaostatak od minute biti najgori mogući scenarij. Međutim, to je naš domet i moramo biti zadovoljni. Nisu dečki podbacili, jednostavno smo uradili sve što smo mogli i sveli gubitke na minimum“, kratko je prokomentirao Slongo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More