Nova biciklistička ruta kroz Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju

Konferencijom u austrijskom Lienzu službeno je započeo projekt „Amazon of Europe Bike Trail" koji će biciklističkom rutom dugom 700 kilometara povezati Austrija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Srbija.

Biciklistička ruta bit će uspostavljena na području prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji pokriva površinu od milijun hektara. 

Projekt će se provoditi od lipnja 2018. do svibnja 2021. godine, a njegova ukupna vrijednost je 3.176.000 eura. Vodeći partner u projektu je Zavod Iskriva iz Slovenije, a partnerski konzorcij čini 15 partnera te 10 pridruženih partnera iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Italije.

Kako bi se razvila biciklistička ruta, partnerske organizacije iz regije razvit će novi organizacijski i informacijski sustav, a postojeće biciklističke staze bit će opremljene zajednički dizajniranom infrastrukturom, što će rezultirati sa više od 1000 km zajedničke biciklističke staze uz obje strane Mure, Drave i Dunava.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More