Nino Schurter i Kate Courtney kažnjeni sa 2.000€ na Svjetskom prvenstvu u Mairipora

Foto: UCI.org

Nino Schurter, Kate Courtney, Savilia Blunk i Jolanda Neff prekršili su UCI propise o odjeći tijekom utrke ili proslave pobjede na postolju na Svjetskom kupu u Mairipori, a organizacija to nije zanemarila. Novčane kazne kreću se od 2.000 švicarskih franaka koje će morati platiti Schurter i Courtney do 500 franaka za Blunk i Neff.

UCI ne tolerira prekršaje odjevnih propisa

Ako su kontrole na čarapama biciklista dobro poznate na cesti, UCI također ne zaostaje ni u XCO disciplini. Na nedavno održanom Svjetskom kupu u Mairipori, komesari nisu propustili nijedan detalj odjeće biciklista tijekom utrke i proglašenja pobjednika na postolju, kako je vidljivo iz obilja financijskih kazni nametnutih nakon događaja.

Najviše kazne primila je ekipa SCOTT SRAM za dresove koje su nosili Kate Courtney i Nino Schurter tijekom Mairipora Short Track utrke. Oboje su nosili službenu opremu ekipe s duginim završetkom na rukavima. To je karakteristična značajka koju UCI dopušta svim biciklistima koji su ikada bili Svjetski prvaci u disciplini. I upravo je to bio razlog. Courtney je bila Svjetska prvakinja u XCO-u 2018. godine, a Schurter je to bio 10 puta, ali ni jedan od njih nije nikada bio Svjetski prvak u Short Tracku, pa ne mogu nositi duginu zastavu u ovoj disciplini. Rezultat je bio kazna od 2.000 eura za svakog.

U slučaju Amerikanke Savilie Blunk i Švicarke Jolande Neff, obje kažnjene s oko 500 eura, njihov prekršaj odnosio se na odjeću na postolju. Savilia je uzela svoju drugu nagradu s torbom jednog od svojih sponzora, a Jolanda, peta u utrci, učinila je isto s kapom drugog sponzora. Čini se da su ovi dodaci bili ono što su prekršili UCI propise za njih.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More