Novi BH iLynx Race Carbon: e-MTB i MTB bliži su no ikad ranije

BH iLynx Race Carbon očarava svojom geometrijom, lakoćom, krutošću, dizajnom, senzacionalnošću … zapravo, niti jedan e-bicikl se nikada nije toliko približio u osjećajima vožnje svom tradicionalnom kolegi – Lynx Race EVO.

Utrka za stvaranjem idealnog e-MTB-a uvijek je išla jasnim putem: pokušati ga učiniti što sličnijim modelima koji dolaze s "težinom". Postići umjerenu težinu, dobru krutost, tradicionalnu estetiku i geometriju bicikla … sve s ciljem kako bi se osiguralo da se osjećaji tijekom vožnje e-biciklom podudaraju s osjećajima konvencionalnog MTB-a. Novi BH iLynx Race Carbon briše granice između njih, postajući mjerilo za lagane e-MTB bicikle.

 

 

Doseg rekordnih vrijednosti u laganom e-MTB-u

Pri osmišljavanju e-bicikla ne mora nužno postojati kompromis između lakoće i dometa. Okvir iLynx Race Carbon ima ugrađenu bateriju koja pruža 540 Wh snage koja osigurava domet do 130km. Dizajniran je tako da su oblici donje cijevi praktički identični nemotoriziranom ekvivalentu.
 


Ali ima još toga. Dodatna XPro baterija može se koristiti za povećanje dometa za 180 Wh, povećavajući tako snagu do 720 Wh. Ovo je Plug & Ride baterija u obliku tradicionalne boce za vodu koja se ugrađuje u XPro kavez za boce, a koja povećava domet do 175 km.

Jedinstveni motor za jedinstveni e-MTB
 

 


Preko 10 godina iskustva u stvaranju e-bicikala omogućilo je BH da iznese vlastiti motor, BH 2ESMAG. Izuzetno je mali, vrlo lagan (samo 2.2 kg), tih i moćan. Ima 250 W snage i najveći okretni moment od 65 Nm. Jedna od njegovih glavnih značajki je da ne stvara dodatno trenje u mjenjaču prilikom pedaliranja, što nam omogućuje da iskoristimo svu svoju snagu pedaliranja od 25 km/h. To je povezano s niskim Q-faktorom od samo 163mm, čime se osigurava prirodan, učinkovit položaj pedaliranja. Ima 4 načina pomoći i diskretnu, praktičnu tipku za upravljanje na upravljaču.

X Display i povezivost s Garmin uređajima 
 

 


X Display ili u grubom prijevodu "X zaslon" pruža sve informacije potrebne tijekom vožnje. Isto tako, mogu se konfigurirati postavke snage i ubrzanja motora. Njegov LCD zaslon u boji, omogućuje vidljivost na izravnoj sunčevoj svjetlosti, te njegova ANT+ i Bluetooth kompatibilnost je ono što ga ističe nad ostalim. X zaslon je minimalistički i smješten s unutarnje strane upravljača kako bi ga se zaštitilo od udaraca.
 


Njegov ANT+ prijemnik čini ga kompatibilnim s Garmin uređajima kako bi prikazao sve podatke potrebne tijekom vožnje, poput trajanja baterije, kadence, razine pomoći i dometa.

Svi ključni uspjesi novog BH Lynx Race EVO bicikla

Prije nekoliko tjedana predstavljen je novi BH Lynx Race EVO, prepun najnovijih tehnoloških značajki. Njegovo izvanredno prihvaćanje na tržištu odobrava sav rad koji dolazi iza ove ključne prezentacije novog modela – BH iLynx Race Carbon koji u potpunosti koristi sve svoje prednosti. U vizualnom smislu jasno je da je u potpunosti nadahnut prethodnikom i nasljeđuje sva uvedena rješenja. Počevši od laganog karbonskog okvira izrađenog s HCIM tehnologijom, koji dolazi u težini od samo 2050 grama. Ukratko, doista spektakularna figura u e-MTB-u.
 


Također koristi novu povećanu glavnu točku pivota, koja je ključna za visoku razinu krutosti okvira, a posebno je važna za e-bicikl. Suspenzija je osigurana od strane Split Pivot sustava, s novom konfiguracijom klipnjače za osjetljivi početni rad praćen progresivnim radom tijekom cijelog putovanja. Kao i kod BH Lynx Race EVO, ovaj isti okvir dolazi u opcijama s 100mm ili 120mm hoda, ovisno o odabranoj verziji. To se postiže jednostavnim mijenjanjem zaklopke. Njegova geometrija sadrži vrlo kompaktne lančane cijevi stražnje vilice u dimenziji od samo 453mm i kut upravljanja od 67°. Formula po kojoj je poznat BH Lynx Race EVO primijenjena na njegovog e-MTB kolegu.

Integracija ide korak dalje s unutarnjim rasporedom kabela upravljača, čime se postiže okvir koji je čišći nego ikad prije.

FIT, sve što vam treba tu je uvijek uz vas 
 

 


Snaga koju je dizajnirao i patentirao BH omogućuje da se u unutarnjoj cijevi vilice smjesti kompletan višenamjenski alat s jedinstvenom razinom integracije. Sustav FIT (mini alat za brzu intervenciju) učvršćen je unutar cijevi upravljača, što vam omogućuje da nosite svu opremu koja će vam trebati za sanaciju kvara na vožnji. Sadrži alate H2.5/3/4/5/6, alat T25, rezač lanca, adapter za CO2 i alat za brzo otpuštanje lanca. Također se može pričvrstiti i uložak za CO2. Sve je to neprimjetno integrirano u bicikl.

4 standardne boje i 32 000 mogućnosti za prilagodbu

Novi iLynx Race Carbon dostupan je u 4 različite boje. Također je sada dio programa BH Unique, što znači da se njegov izgled može u potpunosti personalizirati s do 32.000 različitih kombinacija boja pomoću mrežnog konfiguratora.

 

 

Paleta iLynx Race sastoji se od 4 modela, od kojih su 3 s hodom od 120mm, plus modeli koji su natjecateljski orijentirani i dolaze sa hodom 100mm. Ovaj Premium model težak je samo 16.8 kg i potpuno je opremljen i spreman za uništavanje bilo koje staze.
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More