Novi Sad svjetski prvak u zimskom biciklizmu, BiH ispred Slovenije

Novi Sad je pobjedio na svjetskom natjecanju za grad s najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu..

Novi Sad je pobjedio ispred američkih gradova Denver i Boulder, zatim Zagreba, Skoplja i finskog Oulua.

Riječ je o prijateljskom natjecanju pod nazivom "Zimsko bicikliranje do posla" (Winter Bike To Work Day), koje traje već nekoliko godina među biciklistima širom svijeta. Nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji i koji se prijave na istoimenom web portalu.

Pobjednik je proglašen na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congres s) u Moskvi, gdje je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu, odnosno proglašena je za najbolju volontersku organizaciju.

Ukupno 1.393 Novosađana, od kojih 115 učenika, bilo je prijavljeno za "Zimsko bicikliranje", a iz drugoplasiranog Denvera 1.165, trećeplasiranog Bouldera 817, Zagreba 621, Skoplja 471, Oulua 333.

Prethodne tri godine na ovom natjecanju slavio je Zagreb.

Iako mežu prvih 25 gradova nema nijednog grada iz BIH, Slovenije i Slovenije, na ljestvici po državama BiH je zauzela 19. mjesto s prijavljenih 49 biciklista, Slovenija je na 22. mjestu s 37, a Crna Gora na 23. mjestu s 35. biciklista.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More