Novi Trek e-Caliber: električni bicikl ispod 16 kg s uklonjivim motorom

Kad se većina brendova kladi i ulaže u sve veću i veću svestranost brdskih bicikala, prateći trendove na tržištu i konkurenciji, Trek je javnosti predstavio svoj model Supercaliber, MTB s dvije suspenzije, vrlo specifičan za XCO i s jedinstvenim damping sustavom.

Sada se ovaj koncept prenosi na e-MTB s predstavljanjem novog modela Trek E-Caliber.
 


Otkriva ga IsoStrust šok, novi Trek E-Caliber dizajniran je na osnovi modela Supercaliber, a rezultat je brzi i lagani MTB. A kad kažemo lagano, mislimo da je E-Caliber ispod 16 kg u svom vrhunskom modelu.

 Čitav asortiman Trek E-Caliber opremljen je Fazua Evation -ultrainteligentnim unutarnjim sustavom koji nudi okretni moment od 55Nm, maksimalnu autonomiju od 70km i tri načina pomoći aktivirana novim daljinskim upravljačem Fazua bX. Ovaj motor teži 4,6kg i, kao i većina motora, nudi pomoć pri pedaliranju do 25 km/h. Iznad ove brzine, motor ne pruža otpor pogonu.
 


Sustav električne asistencije pokreće BLACK PEPPER softver koji pruža snagu u širem rasponu kadenci (od 50 do 120 okretaja u minuti) i od samog starta pedaliranja reagira brže. Omogućuje i lako prilagođavanje postavki pomoću Fazua-inog Toolbox 2.0 sustava.

 Iako je na prvi pogled riječ o agresivnom XCO MTB-u, geometrija E-Caliber prilagođena je i daje opušteniji položaj pri upravljanju za 1,5° do 67`5°, produljivanjem dometa i povećanjem hoda vilice na 120mm. Vlastiti IsoTrust sustav tvrtke Trek uključuje stražnji šok od 60 mm koji pomaže pri apsorbiranju neravnina i udaraca s terena.
 


Ali ako smo već spomenuli da imamo posla s vrlo laganim e-MTB-om, ovaj Trek E-Caliber iznenadit će vas još više kad vam kažemo da može postati normalan bicikl ako uklonimo motor. Točno, sustav Fazua integriran u donju cijev može se u potpunosti ukloniti bez narušavanja estetike bicikla. U slučaju da se odlučite za E-Caliber 9,9 XX1 AXS – premium model tvrtke Trek, dobiti ćete bicikl u težini od samo 12.87kg.
 


Novi Trek E-Caliber dostupan je u pet verzija s cijenama u rasponu od 6.799 € do 12.999 €.

Za više informacija kontaktirajte naše partnere u Trek Bike Centar (link).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More