Jan Polanc prekida karijeru zbog problema sa srcem

FOTOREPORTER SIROTTI STEFANO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Jan Polanc posljednji se put utrkivao kao profesionalni vozač na Gran Piemonteu 2022., ali u to vrijeme nije bio svjestan da će mu to biti posljednji nastip. Član UAE Team Emirates povlači se iz profesionalnog biciklizma zbog problema sa srcem, potvrdio je tim.

“Prije svega želim zahvaliti timu i svim liječnicima koji su mi pomogli u ovom procesu. Iza mene je mnogo pregleda, a tim je bio uz mene i pomogao mi pronaći odgovore i donijeti ispravne odluke”, – rekao je Polanc u priopćenju. “Posebna zahvala ide i mojoj obitelji i prijateljima koji su bili vrlo blizu mene tijekom ovog vremena i podržavali me tijekom moje karijere, i u dobrim i u lošim trenucima.”

Polanc je ostavio traga u pelotonu, osvojivši dvije etape na Giro d’Italia 2015. i 2017. U 2019. je dva dana vodio utrku nakon još jednog uspješnog bijega. Bio je i slovenski prvak u vožnji na kronometar 2017., a posljednju od četiri profesionalne pobjede ostvario je prije nešto više od godinu dana na Trofeo Laigueglia 2022. “Naravno da ovo nije način na koji sam želio završiti svoju biciklističku karijeru, ali kada pogledam unatrag, jako sam zadovoljan i sretan. Deset godina sam ustrajao u profesionalnom sportu i od početka karijere bio sam u UAE Emiratesu” rekao je, misleći naravno na svoje godine u bivšoj strukturi Lampre.

S ekipom smo podijelili nezaboravne trenutke, a nadam se da ću i ja nastaviti svoj životni put u ovoj obitelji. Veselim se budućnosti jer trenutno mi se u životu događa puno lijepih stvari. Zahvalan sam na svemu što sam već postigao.”

Tijekom posljednjih godina svoje karijere također je postao vrijedan kao glavni domestique, budući da je u više navrata bio najvažnija podrška sunarodnjaku Tadeju Pogačaru. Polanc je bio ključan za Pogačarovu prvu pobjedu na Tour de Franceu 2020.

U Janovom slučaju smo nekoliko mjeseci tražili savjet našeg liječničkog tima i nekih od najboljih svjetskih stručnjaka. Na kraju je donesena odluka da je za dobrobit natjecateljevog zdravlja najprikladniji završetak karijere “ dodao je šef momčadi Mauro Gianetti. “Istovremeno, ponosni smo što je Jan bio važan dio našeg tima od samog početka. Ponosni smo i na naša postignuća. Uz stalno širenje naše organizacije, pokušat ćemo mu pronaći novu ulogu u budućnosti.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More