Novi veliki uspijeh crnogorskih biciklista

Za ljubitelje crnogorskog biciklizma ponovo lijepe vijesti iz Hrvatske. Na osmom kolu Rekreativne XC zimske lige Dalmacije ponovo ubjedljiva pobjeda crnogorskih reprezentativaca: Gorana Cerovića u kategoriji 20-30 i srebro za Stefana Bajčetu u kategoriji 18-20.

Na trci u Pakoštanima na kojoj je u više kategorija nastupilo preko 100 biciklista crnogorski reprezentativci Cerović i Bajčeta ostvarili bi dvostruku pobjedu i sami ušli u cilj da Stefan nije imao gumi defekt poslije koga se obično odustaje. Međutim ovo pravilo, ovoga puta nije važilo za mladog Crnogorca koji je otklonio kvar, zamijenio gumu i uspio da se domogne drugog mjesta i srebrenog odličja.
 


Cerović je takođe, želio da u 2018. godini postigne drugu uzastopnu pobjedu u Hrvatskoj i u tome uspio.

"Poslije dva teška pada na drumskoj trci koja je prošle nedjelje završena na Kipru, ovoga puta sam nastupio povrijeđen i tokom čitave trke trpio bolove povrijeđenog ramena, ali sam izdržao. Imamo snažan motiv jer želimo da pokažemo da Ministarstvo sporta Crne Gore griješi što ne finansira biciklističku Reprezentaciju Crne Gore kako bi kao i predhodnih godina postizali pojedinačne i ekipne pobjede na trkama u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i drugim susjednim državama", kaže aktuelni Šampion Crne Gore, Goran Cerović.

Branko Hajduković

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More