Tacx Antares

Zima je već odavno ušla u naše živote, dani su kraći, vrijeme je hladno i kiše su sve češće.

Za one tvrdokornije koji nekako uspjevaju provući se između oblaka vrijeme ne igra veliku ulogu, no za neke ovaj period znači trening u zatvorenom. Mi volimo kombinirati, pa smo se do sada nekako "družili" sa ovom grupom biciklista koja se provlači između oblaka, no nedavno je u našu redakciju stigao set Tacx Antares valjaka od Wolf Bikes tvrtke, tako da se već neko vrijeme "družimo" i sa ekipom koja vozi u zatvorenom. Nakon kotrljanja na ovim valjcima, danas smo tu da i Vama prezentiramo naš utisak o treninzima na Tacx Antares.
 


Tacx Antares su široko priznati i nalazimo ih idealnim valjcima za nekoga tko traži dobru kvalitetu za ulaznu razinu biciklističkih valjaka. Nisu se mnogo promijenili od svog prvog predstavljanja, a slove za izvrstan primjer proizvoda. Nakon najdražeg dijela (otvaranja kutije), Antares valjci se jednostavno sklapaju, tako što tri valjka pričvrstite na okvir nosača, postavite traku i na kraju prilagodite razmak između valjaka, kako bi odgovarao vašem biciklu. Za one koji su u osnovnoj školi izostajali na satima Tehničke nastave, dodane su upute za upotrebu koje mogu uveliko pomoći pri sastavljanju.
 


Ključna stvar kod dobrih valjaka nalazi se u jednostavnoom postavljanju rastojanja valjka na prednjem točku. Prije upotrebe, morate se uvjeriti da ste ispravno postavili rastojanje naprijed, tako da je bicikl izbalansiran i lakši za kontroliranje. Tacx Antares ima dobar sistem malog metalnog gumba sa strana, te se vrlo jednostavno može postaviti razdaljina sa obje strane (udaljenost između valjaka za kotač vašeg bicikla je navedena u priručniku).
 


Montaža je zapravo poprilično jednostavna, a kompaktan i lagan teleskopski dizajn olakšava pohranu. Visinu plavih valjaka nalazimo malo visokim tako da će početnicima prve vožnje biti malo nesigurne, ali nisu skloni klizanju kao metalni valjci. Tacx Antares ima konusne valjke, napravljene od čvrste plastike sa čeličnim ležajevima. Namjera je da vam pomogne da budete stabilni u vožnji. Nakon što krenete sa vožnjom i postignete brzinu, valjci zbog svog oblika vrlo brzo povećavaju vašu stabilnost i drže vas centriranim. Iako su super lagani za upotrebu i svidjaju nam se zbog svoje jednostavnosti (nemate brige oko stražnjeg kotača kao sa trenažerom) nalazimo ih pogodnim za održavanje kondicije, zagrijavanja prije utrka ili ulazak su ozbiljan svijet biciklizma. Za ozbiljnije trening u zatvorenom morat ćete razmisliti o trenažerima.

Karakteristike

Kao što smo rekli, sami valjci dolaze sa većom težinom i konusnog oblika. Težina je tu da optimizira inercionu masu valjaka. Konusni dio znači da su tanji u sredini nego na krajevima i stoga, u teoriji, nećete lako skliznuti sa njih. Druga stvar koju smo spomenuli jeste da su malo veće visine, a valjci ne dolaze sa stepenicom, tako da se morate pobrinuti da imate neku vrstu platforme na koju možete stati da bi ste zakoračili preko bicikla i počeli voziti. Zid će biti od velike koristi da se oslonite dok ne krenete sa vožnjom. Ista stvar je i sa završavanjem vožnje i silaskom s bicikla.

Upotrebljivost

Iskustvo u vožnji nije loše, ovi valjci slove kao odlični i tako su nam se pokazali, a nalazimo ih svakako mnogo tišim od bilo kojeg drugog trenažera. Buka koju emituju, naravno, utiče od površine na kojoj trenirate; drveni podovi mogu biti malo bučniji sa bilo kojim biciklističkim valjcima, tako da biste mogli imati koristi od gumene podoge kako biste umanjili vibracije (i naravno spriječili kapanje znoja po parketu).

Skladištenje Tacx Antares valjaka

Valjci se lako sklapaju i pohranjuju, u stvari skolpljeni dolaze sa dužinom od samo 80cm, što je vrlo kompaktno.

Ovi valjci su sjajni jer osim treninga snage i izdržljivosti, također poboljšavaju vašu ravnotežu. Na ovim valjcima nema dodatnih podešavanja otpora, no Tacx prodaje zasebno nadogradnju za dodavanje otpora koja se montira na Antares. Međutim, i bez otpora možete se dobro oznojiti, jer možete poovećavati opterećenje mjenjajući brzine na svom biciklu.
 


Riječ urednika

Tacx Antares nije bez razloga postao mjerilo za dobre biciklističke valjke; oni su dobro napravljeni, snažni, lako ih je transportirati (naručito s prenosnom Tacx torbom) i pružaju sve što vam je potrebno za trening na valjcima.

Sveukupan dojam koji imam, jeste da se Antares valjci odlični za trening kondicije, a naravno tu je i opcija nadogradnje s otpornom jedinicom. Međutim, za cijenu Antares valjaka i otporne jedinice zasebno, možete kupiti veće modele od samog početka. Tacx Antares valjci će ipak biti savršeni za one koji se žele malo ozbiljnije pripremiti za narednu sezonu i raditi treninge u zatvorenom.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More