Otvorene prijave za “Wild Bear MTB stage race”

Prijave su otvorene, a pripreme su u toku za prvo izdanje nove timske, etapne trke pod nazivom “Wild Bear MTB stage race” koja će se održati u Srbiji, na terenima Nacionalnog parka Tara, u periodu od 9-11. septembra 2022. godine.

“Wild Bear stage race” biti će jedina trka tog tipa u Srbiji, a sa željom da se prezentuje okruženju i strancima kao budući glavni događaj za sve ljubitelje timske, etapne vožnje.
 


Lokacija ovogodišnjeg izdanja biti će Mitrovac na Tari, odakle će učesnici tokom tri dana voziti tri različite etape i ujedno biti u prilici da upoznaju različite predijele Nacionalnog parka i sve raznolikosti koje nudi. Ukupna dužina staza koja je pred timovima biti će nešto preko 140km, sa više od 4200m kumulativnog uspona.

Prva etapa biti će dužine od 40km sa nešto preko 900 m visinske razlike i ujedno dan kada će svi učesnici imati prilike da se upoznaju sa lokacijom. Brz dan, gdje će se odmjeriti snage, ali i napraviti strategija za naredna dva dana. Etapa prolazi predio u potezu ka Kaluđerskim barama, dobro poznatog centra Tare.

Drugi dan trke je ujedno i najduži. Voziti će se 60km, sa oko 2000m visinske razlike, a timovi će biti u prilici da obiđu neke od najudaljenijih mjesta u Nacionalnom parku prolazeći pored Predovog krsta i Jagoštice. Usponi i spustevi smenjivati će se sa tehničkim dijelovima koji će pružiti pravi užitak u mtb vožnji.

Treći i odlučujući dan biti će dug 42km sa 1380m visinske razlike i dana koij će najvjerovatnije i  odlučiti pobjednike trke. Staza trke ide na Mokroj Gori i skijalištu Iver, da bi se na kraju vratila na Mitrovac obilazeći Zaovinsko jezero – jedno od najlepših jezera na Tari.

Timovi mogu uzeti učešće na trci kroz četiri redovne kategorije (Muškarci / Žene / Mix / Masters) ili se oprobati u E-bike trci koja će se voziti na istim stazama, ali sa različitim startom u odnosu na glavnu trku. Dodatak je i to, da će svaka etapa imati organizovan i punkt na kojem će biti moguća zamjena baterije, kako bi etape mogle da se uspješno savladaju.

Najbrže timove u generalnom plasmanu muških i ženskih timova pored robnih nagrada očekuje i novčani nagradni fond, dok će za Masters i Mix kategoriju i E-bike trku biti obezbjeđene vrijedne robne nagrade.

Učesnike pored sjajnih vožnji i zaista nevjerovatnih predijela Nacionalnog Parka Tara, očekuje i bogat program pratećih aktivnosti poput obilaska nekih od nezaobilaznih turističkih destinacija na Tari, brojnih vidikovaca, ali će uživanje ogledati i u aktivnim sadržajima poput kajak i SUP tura na Drini, ali i  brojnim gastronomskim užicima.

Prijave za prvo izdanje trke “Wild Bear MTB stage race” vrši se putem web stranice: www.prijavazatrku.rs , a svi zainteresovani učesnici bliže informacije mogu pronaći na stranici: www.wildbearmtb.com
Organizator trke je Sportsko udurženje “Na sve strane” koje organizuje najveći biciklistički maraton u Srbiji pod nazivom “Tri strane Kopaonika”. 
 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More