Ronhaar i Alvarado pobjednici na CX Svjetskom kupu u Dendermondeu

Pim Ronhaar ostvario je svoju prvu pobjedu u najvišoj kategoriji CX Svjetskog kupa. Nizozemac je išao samostalno sredinom utrke i održao ritam sve do trenutka podizanja ruku prema nebu u Dendermondu. Van der Haar bio je drugi, dok je Sweeck zauzeo treće mjesto. U ženskoj kategoriji, Alvarado je uzela pobjedu zbog nedostatka Van Empel.

Ronhaar ostvaruje prvu pobjedu ispred Van der Haara i Sweecka

Utrka je počela s Kuypersom na prvom mjestu, ali svježina koju je pokazao na prvim metrima brzo je prestala. Belgijanac je imao problema s ulascima u zavoje, a vodstvo je prešlo na noge mladog Ryana Kampa. U međuvremenu, loša sreća posjetila je Britanskog zvijezdu Camerona Masona, jedno od najspominjanijih imena na početku sezone, kada mu je puklo nekoliko žbica na prednjem kotaču u prvoj krivini.

Favoriti su zauzeli sekundarno mjesto u ranim fazama utrke. Umjesto njih, tu su bili drugi vozači manje naviknuti na visoka mjesta na ljestvici. Posebno treba spomenuti Toona Vandeboscha, koji je stekao nekoliko metara prednosti na kraju prvog kruga.

Sweeck je na kraju uhvatio Vandeboscha, a dvojica vozača Crelan-Corendona formirala su vodeći dvojac utrke. Par je dobro funkcionirao dok Sweeck nije počeo gubiti snagu na snazi i pao nakon nekoliko metara. Vandebosch je ponovno bio jedini vođa, dok je Ronhaar uključio stroj za proizvodnju vati i uhvatio Sweecka.

Iza njih su vozili Iserbyt, Van der Haar, Kamp i Adams u grupi koja je bila udaljena oko 20 sekundi.

Četvrti krug se vozi. Ronhaar i Sweeck bili su na točku Vandeboscha. Van der Haar je želio pridružiti se borbi, a uz mogućnost da se vodeći trojac suoči s novim članovima grupe, no Ronhaar je ubrzao tempo. Nizozemski vozač uspio je otvoriti jaz od 8 sekundi prema sada jurajućem Sweecku, Vandeboschu i Van der Haaru.

Ronhaar je održao vlastiti ritam i unatoč gubitku 17 sekundi u posljednjem krugu, nosio je teret samostalnog vođenja utrke sve do cilja u Dendermondu kada je prešao ciljnu liniju i završio na prvom mjestu. Mladi vozač okusio je svoju prvu pobjedu u Elite kategoriji CX Svjetskog kupa.

Van der Haar je napao u posljednjem krugu kako bi zauzeo drugo mjesto i povećao prednost u ukupnom poretku. Sweeck se morao zadovoljiti trećim mjestom na postolju.

Rezultati Elita Muškarci – CX Svjetski kup Dendermonde

 1. Pim Ronhaar 56’04”
 2. Lars van der Haar +16’’
 3. Laurens Sweek +27″
 4. Eli Iserbyt +33’’
 5. Gerben Kuypers +40″
 6. Kevin Kuhn +42″
 7. Jens Adams +45″
 8. Joran Wyseure +48″
 9. Toon Vandebosch +54″
 10. Ryan Kamp +52’’

Alvarado koristi odsutnost Van Empel za pobjedu u Dendermondu

Van der Heijden je uspijela zauzeti vodstvo na početku, iako je Brand preuzela vodstvo vrlo brzo nakon toga. Međutim, Ceylin del Carmen Alvarado je željela napraviti razliku od samog početka. Nizozemka dominikanskog porijekla stvorila je jaz i uspijela je izgraditi prednost od 14 sekundi.

Blato je testiralo vještine vozačica što je i uzrokovalo praznine od nekoliko sekundi između nekih od njih. Pogreške su dolazile i odlazile, ali Alvarado je mogla voziti konstantno i izbjeći greške. Incidenti su kažnjavali mnoge vozačice, koji su iz sjedala gledale kako im se šanse za pobjedu rasplinjavaju.

Lucinda Brand je također bila sama, dok se za treće mjesto vodila borba između Zoe Backsted i Marion Norbert Riberolle.

Kraj utrke slijedio je očekivani scenarij, a Alvarado je uspjela doći do cilja na prvom mjestu kako bi osvojila CX Svjetski kup Dendermonde. Na taj je način Nizozemska vozačica iskoristila povlačenje Pietersove i Van Empel kako bi potvrdila svoju prvu pobjedu u sezoni natjecanja.

Lucinda Brand je završila na drugom mjestu, a borba za treće mjesto pripala je Britanki Zoe Backsted, dok se Marion Norbert Riberolle morala zadovoljiti četvrtim mjestom.

Rezultati Elite Women – CX Svjetski kup Dendermonde

 1. Ceylin del Carmen Alvarado +55’45’’
 2. Lucinda Brand +37″
 3. Zoe Backsted 1’35”
 4. Marion Norbert Riberolle +2’01”
 5. Manon Bakker +2’11”
 6. Kristyna Zemanova +2’22”
 7. Aniek Van Alphen +2’27”
 8. Laura Verdonschot +2’43”
 9. Sanne Cant +2’47”
 10. Alicia Franck +2’57”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More