Ovako izgleda masovni sprint na jednoj od etapa UAE Toura

Završnice utrka a posebno onih koje su obilježene masovnim sprintom mogu biti dramatične. Između vodećih „vlakova“ i vozača koji se bore za poziciju uvijek postoji poprilična drama.

Često stvari ne idu prema planu. Može doći do sudara ili možete odabrati pogrešan kotač. A ako ste zapeli iza nekoga, morat ćete imati "oštre laktove" da biste se vratili na poziciju. Na kraju krajeva, uvijek postoji ta fina ravnoteža da dođete do mogućnosti za pobjedu, ali ne prerano da ne bi izašli rano na vjetar. Želite započeti sprint u pravo vrijeme. Prerano, mogli biste posustati. Prekasno, mogli biste ostati bez ceste kako biste sustigli zaostatak i odnijeli pobjedu.

 

Ključno je, naravno, razumjeti vjetar tijekom sprinta, tako da vozaču iza sebe možete zatvoriti pola puta i natjerati ga da se više trudi da vas zaobiđe. U finalu, sprinteri se voze u zavjetrini kako bi držali na oku svoje protivnike, dok se pokušavaju u pravom trenutku izbaciti u sprint. U snimci sa UAE Toura, možete vidjeti koliko su vozači napeti dok stignu do posljednjih kilometara utrke. Vozači se bore za poziciju, to uključuje dosta fizičke akcije dok se stišću jedni uz druge. Guranje sa drugim vozačima je neizbježno dok i sami pokušavaju ostati uspravni.

U konačnici, dobar sprinter mora biti hrabar, fokusiran samo na to da dođe na pravo mjesto, u pravo vrijeme, a zatim krene u pobjedu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More