Švicarski par utvrdio vodstvo u ukupnim klasifikacijama

Švicarski par Scott-SRAM MTB-Racing osvojilo je 111km dugu 1.etapu utrke Absa Cape Epic 2019. koja se održala danas, ponedjeljak, 18. ožujka/marta.

Nino Schurter i Lars Forster završili su svoju vožnju u vremenu od 04:24:04 kako bi produžili svoju prednost na 3.33 u odnosu na Manuela Fumića i Henriquea Avancinia iz Cannondale Factory Racing tima, koji su završili na drugom mjestu. Ekipa BULLS Legends koju čine vozači Alban Lakata i petostruki prvak Karl Platt, zaokružila je podij.
 


"Vrlo sam sretan s pobjedom", kratko je komentirao Schurter nakon završetka utrke na još jednom oblačnom i hladnom danu, koji je donio brzu utrku. "Bio je ovo dobar dan. Malo sam se ozlijedio pred kraj, ali sada imam vremena za oporavak do sutra", rekao je.

Jaroslav Kulhavy i Sam Gaze iz Investec-songo-Specialized tima prešli su cilj postavljen u Srednjoj školi Hermanus u grupi koje nije previše zaostajala, kako bi ograničili svoje izgubljeno vrijeme i popeli se na treće mjesto u ukupnim klasifikacijama.

Rezultati 1.etape – Muškarci

1. Scott-SRAM MTB-Racing 4-1 Nino Schurter (Švicarska) 4-2 Lars Forster (Švicarska) 04:24.04,6
2. Cannondale Factory Racing 3-1 Manuel Fumic (Njemačka) 3- 2 Henrique Avancini (Brazil) 04:26.56,5 +2.51,9
3. BULLS Legends 2-1 Karl Platt (Njemačka) 2-2 Alban Lakata (Austrija) 04:28.13,8 +4.09,2
 


Langvad / Van der Breggen povećale svoju svoje vodstvo na Absa Cape Epic

Od najbližih suparnika došlo je do prešutnog priznanja da su kombinacija Annika Langvad i Anne van der Breggen, već gotovo dovoljno pokazale i napravile kako bi bilo sigurno da se njihove suparnice natječu za drugo mjesto u kategoriji žena na Absa Cape Epic utrci.
 


Nakon samo dva dana utrke na Absa Cape Epic, Investec-songo-Specialized duo već je napravio golemio vodstvo od 5minuta i 42sekunde nad Kross-Spur Racingom timom, Ariane Lüthi (Švicarska) i Maja Wloszczowska (Poljska).

Nakon što su prešle ciljnu liniju naporne 111km duge 1.etape koja je započela i završila u Hermanusu u ponedjeljak, Wloszczowska je jasno stavila do znanja da je njihova strategija za taj dan više usmjerena na obranu drugog mjesta nego na smanjivanje vodstva i borbu protiv vodećeg para.

"Nismo ni pokušavale voziti s (Langvad i Van der Breggen)", rekla je Svjetska cross country prvakinja u natjecanju za 2010. godinu. "Da smo pokušali voziti za njima na početku, ubili bismo se."
 

 


Langvad, petogodišnja Svjetska XCM prvakinja, i njen jednako stručni partner Van der Breggen, bilo je dopušteno da odjure od svojih rivala na ranim usponima iz Hermanusa. Izgradili su tako veliku prazninu da su jedini drugi vozači koje su vidjeli na gotovo 100 km bili elitni muški vozači koje su uhvatili i prošli. Elitna muška kategorija krenula je 10 minuta ranije.

Rezultati 1.etape – Žene

1. Investec-songo-Specialized 50-1 Annika Langvad (Danska) 50-2 Anna van der Breggen (Nizozemska) 05:09.11,4
2. Kross-Spur Racing 53-1 Ariane Lüthi (Švicarska) 53-2 Maja Wloszczowska (Poljska) 05:12.19,0 +3.07,6
3. Summit Fin 54-1 Candice Lill (Južna Afrika) 54-2 Adelheid Morath (Njemačka) 05:14.31,8 +5.20,4

Kompletne rezultate možete skinuti u prilogu dole.  

Foto: Dwayne Senior / Greg Beadle / Justin Coomber / Shaun Roy / Xavier Briel / NickMuzik / SC / Absa Cape Epic

 

 

Rezultati 1.etape Aba Cape Epic 2019.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More