Tadej Pogačar pobjednik Strade Bianche 2022

Photo Credit: Ilario Biondi/SprintCyclingAgency

Tadej Pogačar pobjednik je Strade Bianche 2022 nakon fantastične solo vožnje.

Prvak Tour de Francea krenuo je 50 kilometara od cilja u napad te je utrku završio 37 sekundi ispred Alejandra Valverdea.

Pogačar je pobjedu uzeo u hladnim, olujnim uvjetima koji su uzrokovali spektakularnu nesreću polovinom utrke, na bijelim makadamskim cestama Crete Senesi.

Julian Alaphilippe bio je vozač koji je najviše pogođen nesrećom, preletio je preko upravljača i na leđa se dočekao prije nego što se otkotrljao s ceste i ušao u polje. Vjetar je doslovno vozače tjerao sa ceste i izbacivao ih iz ravnoteže.

 

This is insane. pic.twitter.com/3n4oM5c41E

— Cycling out of context (@OutOfCycling) March 5, 2022

Oko 30 vozača je pogođeno nesrećom, uključujući Tiesja Benoota iz Jumbo-Visme, pobjednika iz 2018. Jumbo je bila i bez prvaka iz 2020. Wouta van Aerta koji je umjesto toga odlučio sudjelovati u Pariz-Nice.

Međutim, Alaphilippe se vratio na svoj bicikl i pokušao sustići vodeću skupinu. Uspio se pridružiti glavnom pelotonu s preostalih 75 km i nešto više od minute između njih i skupine koja se odvojila naprijed.

Odmetnuta grupa je uhvaćena 52 kilometra od cilja na teškom Monte Santa Maria usponu  koji je još dodatno bio pogođen jakim vjetrom. To nije spriječilo Pogačara da napadne, polako povećavajući svoju prednost nad pelotonom na minutu i pol u sljedećih 20 km.

Do trenutka kada je Pogačar došao u predgrađe Siene, Valverde i Kasper Asgreen uspjeli su smanjiti zaostatak na samo 50 sekundi. Na kraju pobjeda fenomenalnog Slovenca sa 37s prednosti ispred drugoplasiranog Valverdea i 46s ispred Asgreena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More