Paris – Nice: Hivert trijumfovao na trećoj etapi

Jonathan Hivert (Direct Energie) stigao je do pobjede na trećoj etapi utrke Paris – Nice, dok je Astanin Luis Leon Sanchez preuzeo vodstvo u generalnom poretku.

Francuz, koji je pobijedio na obe etape utrke Tour du Haut Var prošlog mjeseca, odsprintao je Sancheza i Remya di Gregioa (Delko Marseille Provence KTM) na vrhu posljednjeg uspona koji je bio treće kategorije.

Glavna grupa se raspala na samom početku uspona te unatoč ponovnom skupljanju na spustu nisu uspjeli smanjiti prednost bjegunaca ispod 39 sekundi do linije cilja u Chatel-Guyonu.

Arnaud Demare (Groupama FDJ) bio je najbrži u sprintu glavne grupe i zauzeo četvrto mjesto, ali je to nije bilo dovoljno da obrani prednost u ukupnom plasmanu. Sanchez je preuzeo žutu majicu i trenutno vodi s prednošću od pola minute.

Odlično sam otvorio sezonu, a dobru formu sam htio prenijeti i na Paris – Nice,“ rekao je Hivert. „Nisam imao dobru vožnju na kišnoj prvoj etapi, danas sam dao sve od sebe da to ispravim. Etapna pobjeda je veliki uspjeh za Direct Energie, a nastavit ćemo u jakom ritmu do kraja utrke.“

Rezultati 3. etape:

  1. Jonathan Hivert, Direct Energie
  2. Luis León Sanchez, Astana Pro Team
  3. Remy Di Gregorio, Delko Marseille Provence KTM
  4. Arnaud Demare, Groupama-FDJ
  5. Mike Teunissen, Team Sunweb

Generalni poredak:

  1. Luis León Sanchez, Astana Pro Team    
  2. Arnaud Demare, Groupama-FDJ
  3. Gorka Izagirre, Bahrain-Merida
  4. Julian Alaphilippe, Quick-Step Floors
  5. Mike Teunissen, Team Sunweb

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More