LottoNL Jumbo će pomagati kapetanu Primožu Rogliču na utrci Tirreno-Adriatico

Jan Polanc, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Simon Spilak i Primož Roglič su petorica Slovenaca koji će učestovati na utrci Tirreno-Adriatico u Italiji. Nizozemci kažu: "Svi su podređeni Rogliču."

Tirreno-Adriatico utrka obećava izvanrednu borbu za konačnu pobjedu mnogih majstora za višednevne utrke.

Na startu utrke će se naći vozači poput: Froome, Nibali, Bardet, Dumoulin, Aru, Pozzovivo, Dennis, Yates, Landa, Uran … među njima su i Simon Špilak, koji je više puta dokazao da može biti konkurentan najboljim, kao i Primož Roglič. Prošle godine ovu je utrku završio na četvrtom mjestu. Završio je iza Quintane, Dennisa i Pinota.

Iz tima LottoNL Jumbo popručuju da će na utrci ove godine svi vozači tima pružiti podršku Rogliču. Jedan od dvojice sportskih direktora, koji će biti na utrci Addy Engels, bio je vrlo jasan: "Naš plan za Tirreno-Adriatico je da pomažemo neospornom kapetanu Primožu Rogliču. Prošle godine pokazao je da može biti jako dobar u ovoj utrci. Sa svim što je učinio tada … dokazao je da je napravio veliki korak naprijed. Pogotovo u razmišljanju". A sada ove godine Roglič se vraća na utrku kao kapetan tima.

"Ovaj put se za utrku pripremio drugačije, bio je na visinskim pripremama, a njegov cilj je pobjediti na utrci ove godine. Na kraju dana i ako ne uspije pobjediti, i dalje je sve u redu, jer može reći da je dao sve od sebe. Trenutačno, tim stoji iza njega i podržava ga u njegovim naporima", dodao je Engels. Istodobno, rekao je da će tim pomoći Dannyu Van Popplu na dvije sprint etape, ali: "U te dvije etape, čuvati ćemo Primoža, a istodobno ćemo pomoći Dannyju. U idućih par dana ćemo se natjecati za Primoža. Lijepo je krenuti u Tirreno s takvim ciljevima. Tim je motiviran i pokušat ćemo postići naše ciljeve".

Izvor: bicikel.com 

[iframe allowfullscreen=”” frameborder=”0″ src=”https://www.youtube.com/embed/3L5gdZa6Fug” ]

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More