Paris – Nice: Simon Yates pobjednik sedme etape

Danas je vožena kraljevska, sedma etapa utrke Paris – Nice u dužini 175 kilometara te je unijela velike promjene u generalni poredak budući da je cilj etape bio uspon na Valdeblore La Colmiane.

Današnja etapa obilježena je teškim vremenskim uvjetima, cijelog dana je padala jaka kiša, a tijekom posljednjih 6 kilometara temperatura je bila čak -2 stupnja. Niske temperature natjerale su brojne vozače da se povuku s utrke, a među njima su bili Alexander Kristoff i Daniel Martin (UAE Emirates), dok pobjednik prve etape Arnaud Demare (Groupama FDJ) uopće nije ni startao.

Pred sami početak etape organizatori su objavili kako samo 6 od ukupno 22 momčadi koje nastupaju i dalje imaju kompletan roster od 7 vozača. Lotto NL-Jumbo započeo je predzadnju etapu sa svega 3 vozača u timu.

Najbrži vozač dana bio je Simon Yates (Mitchelton-Scott) kojemu je sjajna vožnja na posljednjem usponu donijela i žutu majicu, vodeće mjesto u generalnom poretku. Mitchelton-Scott, predvođen Yatesom i Romanom Kreuzigerom,  je na 5 km do kraja izašao na čelo glavne grupe i nametnuo jak ritam. Dosadašnja žuta majica, Luis Leon Sanchez (Astana) nije mogao pratiti ostatak grupe te je na kraju etape čak izgubio i TOP 10 plasman.

Yates je dva puta napao na Valdeblore La Colmiane, Ion Izagirre (Bahrain Merida) ispratio je njegov prvi napad, međutim nije imao snage u samoj završnici te je završio kao trećeplasirani iza Dylana Teunsa (BMC Racing) s 13 sekundi zaostatka.

Sutra se vozi posljednja etapa ovogodišnjeg izdanja utrke u dužini 110 kilometara gdje će pasti i konačna odluka o pobjedniku.

Rezultati 7. etape:

 1. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 2. Dylan Teuns, BMC Racing
 3. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 4. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 5. Tim Wellens, Lotto Soudal
 6. Patrick Konrad, Bora Hansgrohe
 7. Sergio Henao, Team Sky
 8. Marc Soler, Movistar
 9. Jakob Fuglsang, Astana Pro Team
 10. Sam Oomen, Team Sunweb

Generalni poredak:

 1. Simon Yates, Mitchelton-Scott
 2. Ion Izagirre, Bahrain Merida
 3. Gorka Izagirre, Bahrain Merida
 4. Tim Wellens, Lotto Soudal
 5. Dylan Teuns, BMC Racing
 6. Marc Soler, Movistar
 7. Patrick Konrad, Bora Hansgrohe
 8. Sergio Henao, Team Sky
 9. Julian Alaphilippe, QuickStep Floors
 10. Alexis Vuillermoz, AG2R La Mondiale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More