Pet minuta sa Radiša Čubrić

Radiša Čubrić koji se prošle godine priključio timu Holowesko-Citadel kao njegov direktor, imao je uzbudljiv početak sezone. Kontaktirali smo ga, kako bismo rezimirali posljednje tri sedmice u Francuskoj, Belgiji i Hrvatskoj.

 

Radiša: Pozdrav Toni, mislio sam da ćemo se videti na Biokovu, nakon prekrasne završnice etape TOC-a ili negde bliže pa da popijemo kafu i proćaskamo , ali tempo je jednostavno prejak. Nakon tri nedelje na putu gdje smo svaki dan ili svaki drugi dan imali trke, transfere kolima, avionom ili kamperom su iza nas. Završili smo 40 dnevnu turneju po Evropi i možemo biti veoma zadovoljni rezultatatima ekipe Holowesko-Citadel.
Pobedili smo dve etape u Francuskoj (Tour de Normandy i Circuit Ardenne), imali smo nekoliko 4. i 5. mesta u Hrvatskoj, gde nam je postolje 2x izmaklo "baš zamalo".
 


Posle prvih 20 dana od kolege Craven Thomas preuzeo sam ekipu jer nas trojica radimo kao Sportski direktori. Ekipa sastavljena od 4 Amerikanca i 3 Evropljana za ovaj deo Evropskog Toura vozila je odlično. U Ardennima pobeda Murphy-a u prvoj etapi, 4. mesto Lenharda u etapi su lepi rezultati.
 


Vozili smo i veliki Classic Paris Camebert gde smo se borili rame uz rame sa dosta ProTour ekipa, a imali smo puno kiše i lošeg puta, te da je bilo malo više sreće imali bi vozaca u prvih 10. Loše vreme po Francuskoj i slabo razumevanje francuskog nisu pokvarili utisak, jer je Francuska zemlja biciklizma i tradicije. Iznenađen sam bio jer na ovim trkama nisam video veliku razliku između ProTour – ProContinental, pa čak i dobrih Continetal ekipa. Čak su i pobednici etapa na Paris -Nice su davali komentare da se jače išlo na ovim trkama nego na Paris – Nice i da sve više i više mladih vozača iz Continetal ekipa nadilazi.
 


BikeMagazin: Kako je protekao nastup na "Tour of Croatia"?

Radiša: Put za Hrvatsku se iskoplikovao za nas jer Air France obično štrajkuje tako da su pre nas kombijem i kolima stigli u Osijek mehaničari i maseri, dok smo mi imali rute iz Rennes preko Pariza -Rima i Splita do Zagreba. 24h putovanja!
 

 


No, Trka oko Hrvatske je za svaku pohvalu i čestitke Miholjeviću, ali i ona je imala sitnih nedostataka što se tiče Radio Toura i još uvek velikih transfera. Ovo je svakako najveća trka u regionu i odlična prilika da se vidi kako to sve funkcioniše, tzv. "Veliki Cirkus" u regionu! Pokazalo se da u ovim krajevima imamo tradicije organizovanja trka i gostoprimstva, ali još se slabo radi u biciklizmu osim Slovenije koja jedina zna i pravo radi sa ozbiljnim projektima i za tako malu zemlju nije ni čudo što ima puno vrhunskih ProTour vozača. Mi trka u regionu nemamo puno, ali zato imamo glavne i trenutno Hrvatska je kao najača HC kategorija.
 


Trka Kroz Srbiju je dosta pala po kvalitetu organizacije, ali raduje me da je Beograd-BanjaLuka je sve bolja!

Na Trci oko Slovenije biće čak 7 ProTour ekipa i dolazi daleko najača konkurencija u regionu. Od takmičara iz regiona sve pohvale za "starog" Roginu koji vozi odlično još uvek i 4. mesto u Generalnom plasmanu na TOC-u je dokaz da biciklizam nema granice u starosti. Pohvale i za mladog Slovenca Pogačara koji izrasta u još jednog vrhunskog vozača iz Slovenije. Meni lično ostaje žal za prelomom ruke Rajovića pred start, jer mislim da bi pobedio etapu ili bar uzeo postolje.
 


Kao ekipa završili smo u polovini pojedinačno, TJ Eisenhart 12. u generalnom (to ime treba zapamtiti, mislim da će biti dobar ProTour vozač sa karizmom) i Leinhard 2 puta 4.mjesto i Murphy 7. mesto možemo biti zadovoljni. Hrvatska je imala šta da pokaže od prirodnih lepota, gde bi svako poželeo biti, ali ne garantuje baš dobar život.

Zahvalan sam mojim momcima na dobroj atmosferi van svojih kuca u periodu od 40 dana, a naročito mehaničarima i maserima koji su danonoćno radili. Također, zahvalan sam BikeMagazin ekipi što nas pratite i medijski pokrivate.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More