Petrovski potvrdio pobjedu na “Trofej Kuči 2019.”

Posljednjeg dana utrke "Tour of Montenegro" vozila se etapa od Podgorice do Kuči, točnije Kučka korita gdje je održano i proglašenje pobjednika.

Nakon dvije etape u Kotoru i Lovćenu, vozači su trećeg dana imali transfer do Podgorice, gdje je planiran start treće etape trke kroz Crnu goru. Upravo na izlazu iz Budve defekt na automobilu su imali vozači Slovenskog tima "KK Kranj", te zbog nastalih okolnosti nisu bili u mogućnosti da nastupe i posljednjoj etapi ove utrke, što je zapravo i utjecalo na generalni plasman, jer je upravo ovaj tim imao najveći broj vozača među prvih deset, sa Jaka Primižić i Nik Čemažar na vodećim pozicijama.
 


Svečano otvaranje i start utrke "Trofej Kuči 2019." obilježeno je na plantažama "13.jul Podgorica", a upravo se na plantažama vinograda i vozio prvi dio utrke, 10 krugova u dužini od 44km kroz vinograde, da bi nakon toga vozači krenuli na dodatnih 46km, odnosno uspon prema Kučima koji nije bio nimalo bezazlen sa dužinom 32km, a u nekim trenucima uspon je iznosio i do 12%.

Odmah u prvom krugu peloton je krenuo snažnim tempom, gdje je brzina u nekih trenucima iznosila gotovo 60km/h, nakon čega se formirao bijeg od četiri vozača, a grupa je uključivala Rajovića, Petrovskog i još dva vozača iz Velike Britanije. No, jak vjetar utjecao je na pokušaj bijega, te su bjegunci u šestom krugu uhvaćeni nakon čega je peloton bio kompaktan u posljednja četiri kruga koja su se vozila u plantažama 13.Jul. U zadnjem krugu vozač tima CCN Metalac Vladimir Vulicevic skače u bijeg koji je držao nekih 15km, do samog uspona prema Kučima. Na početku uspona prednji dio pelotona je zadao jak tempo, nakon čega je uslijedilo osipanje slabijih vozača i formiranje manjih grupica.

Kao najjači na usponu prema Kučkim koritima pokazao se Andrej Petrovski (Velo M Termalift) koji je na Kučka korita izašao u vremenu 02:27:32, te tako uspio obraniti svoj prošlogodišnji naslov. Slijedi ga Dušan Rajović (CCN Metalac) na drugom mjestu sa vremenom 02:29:55, a za njim i Matthew Dobbing (TBW) na trećem mjestu, u istom vremenu kao i Rajović. Četvrto i peto mjesto pripalo je vozačima Andrej Galović (BK Partizan) i Marko Stanković (BK Džada). Ostalih statak podija od 10 prvoplasiranih popunili su Dušan Veselinović (BK Partizan), Ollie Morgan (TBW), David Recce (TBW), Stevan Klisurić (BK Partizan) i David Luković (CCN Metalac).
 


"Trka je bila veoma teška. Na početku bili smo u begu Rajović, ja i još dva vozača, a onda nas je grupa stigla i moja ekipa je kontrolirala trku do brda, a onda na samom početku uspona pokušao sam da odem odmah da bih napravio prednost i da bih na kraju uspona i pred dolazak u cilj bio malo opušteniji. Plan mi je uspio i sretan sam zbog toga, kao i zbog svoje ponovne pobjede. Drago mi je zbog mog nastupa na trci "Tour of Montenegro" i svakako se nadam da ću voziti i iduće godine", izjavio je Andrej Petrovski.

Odmah po prolasku posljednjih vozača kroz cilj, održano je i svečano proglašenje pobjednika, a potom je uslijedio i svečani dio zatvaranja utrke.
 


"Još jedno izdanje trke "Tour of Montenegro" je uspješno završeno i sretan sam što je sve proteklo po planu. Žao mi je zbog nezgode, odnosno kvara na vozilu koji su doživjeli vozači tima "KK Kranj", jer ekipa je imala jako dobar plasman na trci. Trka se završila upravo onako kako smo i predviđali, kao pobjednik je još jednom izašao Andrej Petrovski iz Makedonije čime je i potvrdio svoj prošlogodišnji uspjeh", izjavio je Siniša Milidrag, direktor trke "Tour of Montenegro".

"Svi učesnici trke su jako zadovoljni i nadamo se da smo se pokazali kao jako dobri domaćini i da smo predstavili Crnu Goru u najboljem svjetlu, kao ekološku državu i prezentirali biciklizam kao sport i zdravi način življenja. Vidimo se na "Tour of Montenegro 2020.", dodao je Milidrag.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More