Philip Schaub odnio pobjedu u Ljubljani

Foto credits: Grega Stopar

BMX utrka u Ljubljani započela je seriju Dr. Auer BMX Alpe-Adria, najvažnije natjecanje za mnoge mlade vozače iz Slovenije i susjednih zemalja. Nedjeljno događanje također je imalo status UCI C1, što je utrci dalo još jaču međunarodnu privlačnost. Najjaču utrku tjedna osvojio je Nijemac Philip Schaub.

Vikend utrka u BMX parku u Ljubljani, kojoj je u petak prethodilo zabavno Argeta Junior KoloPark Pokal događanje na pump stazi, privukao je vozače iz Austrije, Italije, Mađarske, Njemačke i Slovačke, kao i cijelu slovensku scenu. Glavni motiv za vozače u kategoriji prvenstva bili su naravno UCI bodovi, koji se računaju prema kvoti kvalifikacija za Olimpijske igre. Za većinu lokalnih i internacionalnih vozača, BMX utrka u Ljubljani otvorila je sezonu u seriji Dr. Auer BMX Alpe-Adria, za mnoge glavnu seriju sezone.

Subotnju utrku muškaraca starijih od 17 godina osvojio je Nijemac Liam Webster (BMX Team Cottbus e.V.), pobjednik svih mota. U nedjelju se natjecao u utrci elite muškaraca i zauzeo drugo mjesto iza sunarodnjaka Philipa Schauba (MSC Ingersheim). Schaub je bio nepobjediv, osvojivši sva tri mota i time prvi put pobijedio u Ljubljani. Talijan Tommaso Gasparoli (Team BMX Verona) bio je treći, istovremeno jedini natjecatelj u grupi U23.

Među slovenskim vozačima, Gaj Gorza (TBP Lenart) osvojio je utrku muškaraca starijih od 17 godina u nedjelju, dok su Jošt Ložar (13-14 godina), Maj Nanut (11-12 godina) i Aleksandar Gajić (9-10 godina), svi članovi kluba organizatora, Rajd Ljubljana, ostvarili po dvije pobjede u dva dana.

Regionalni i Slovenski kup nastavlja se u Mariboru u svibnju, dok cijela BMX zajednica već s nestrpljenjem gleda prema vrhuncu sezone, Olimpijskoj utrci u Parizu.

Glavni sponzor utrke je Grad Ljubljana, a prate ga drugi veliki sponzori: Zavarovalnica Triglav, Sinter Brakes, Unior Bike Tools, Factory Store, Extreme Vital, Bikehanic, Casio, Lumar, Spar OnLine, SelectBox, mtb.si i Slovenski biciklistički savez.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More