Pidcock ambiciozno cilja 3 svjetska naslova u kalendarskoj godini

Tom Pidcock u 2022. godini cilja na 3 svjetska naslova!

Majstor za sve terene predstavio je ambiciozan raspored za 2022. koji započinje od Svjetskog prvenstva u ciklokrosu u siječnju do proljetnih klasika, Giro d’Italia, i Svjetskog MTB prvenstva u kolovozu.

A Pidcock ne planira stajati po strani u svojoj drugoj punoj elitnoj i WorldTour sezoni.

"Želim ići na CX svjetsko kako bih pobijedio," rekao je Britanac za VeloNews prošli tjedan. “Želim osvojiti neke klasike sljedeće godine, a Giro je velika turneja koju želim voziti. Zatim se želim fokusirati na brdski bicikl u drugom dijelu godine i pokušati osvojiti svjetsko.”

Osvajanje tri naslova svjetskog prvaka u jednoj sezoni Britanac je označio kao cilj karijere i može se reći da mu ne nedostaje ambicija.

Veliki je to podvig zbog kojeg bi 22-godišnjak postao prvi vozač koji je izveo multidisciplinarni poduhvat otkako je Pauline Ferrand-Prévot pobrala pobjede u CX, cestovnom i MTB svjetskom prvenstvu u sezoni 2014.-2015.

Olimpijska MTB zlatna medalja, drugo mjesto na CX svjetskom 2020. i šesto mjesto na ovogodišnjem cestovnom prvenstvu za Britanca sugerira da mu je nedostižna trojka na dohvat ruke. To je samo stvar čekanja da se zvijezde – i odgovarajuće staze – poravnaju.

Ako ovogodišnja ruta australskog cestovnog svjetskog prvenstva išla na ruku, Pidcockov prvi korak prema trilingu bi bio dobar.

"Želim biti svjetski prvak u sve tri discipline, i da – sve u istoj godini", rekao je Pidcock. "Samo trebam čekati kada mi sve staze odgovarale – sljedeće godine još uvijek ne znamo stazu za cestovno svjetsko, pa ćemo morati sačekati.“

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More