Pinarello objavio službene slike Dogma F10 “Team Sky” bicikla

Sa novim dizajnom i revolucionarnim setom opreme, Team Sky će u 2018 sezoni ponovo nastupati sa Pinarello Dogma F10 biciklima.

Talijanski proizvođač bicikala objavio je službene slike nove Dogme s novim bojama. Vidljivo je da bicikl dobiva dodatni bijeli vrh koji se nalazi na sredini okvira.

Team Sky je svojim fanovima prvi pogled na bicikla pružio još u 2017 godini na svom zimskom kampu u Mallorci, ali ove službene slike pružaju obožavateljima bliži pogled na ono što će Chris Froome i njegove timske kolege voziti.
 


Nažalost, talijanski brand nije objavio niti jednu sliku bicikla sa strane pogona, što nas dovodi u pitanje o njegovom pedigreu.

Međutim, nakon nekog vremena, kada vidite koliko je taj bicikl zapravo dobar, to pitanje nestaje.
 


Opremljen novim Shimano Dura-Ace kočnicama, nije jasno hoće li momčad uopće koristiti disk kočnice za nadolazeću sezonu, za razliku od ostalih timova.

Bicikl koristi sličan dizajn vilica kao kronometarski bicikl, Pinarello Bolide, a talijanski proizvođač tvrdi da su smanjili otpor zraka bicikla do 10%, a to nije jedina ušteda. Dogma F10 okvir također registrira težinu od 820 grama, koji je 6,3% lakši od Dogma F8 (navodna težina od 875 grama), a također tvrde da je bicikl i 7% krući.

Mat crni završetak ima više dodataka bijele boje s neobičnim naglaskom plave boje kako bi se što vjernije oponašali ovogodišnji timski plavo/bijeli dresovi. Ovaj dizajn je oštra suprotnost crnom i plavom kompletu po kojem je tim postao poznat u prethodnim godinama.
 


Poput timskih kompleta, bicikl će biti ukrašen timskim pobjedama u obliku točkica i crtica duž prednjeg dijela gornje cijevi, kao i glave cijevi s duljim crticama koje predstavljaju duže utrke poput Tour de France.

"Vozači Team Sky testirali su Dogma F10 prošle sezone s povijesnim uspjehom, a svi vjerujemo da je to najbolji bicikl koji je za nas Pinarello napravio", izjavio je Carsten Jeppesen, voditelj tehničkih operacija Team Sky.

"Team Sky Dogma F10 dobila je potpuno novi izgled za novu sezonu, a ekipa se već radujemo što će upravo sa ovim biciklom doći do još više uspjeha u 2018. godini", dodao je.

Bicikli su zaokruženi s kotačima Shimano Dura-Ace C50, i doista jako dobro izgledaju, tako da čekamo da ih vidimo u pelotonu ove godine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More