Tom Dumoulin će braniti ružičasti dres na Giro d’Italia

Nakon nekoliko mjeseci spekulacije o tome hoće li Tom Dumoulin braniti svoj ružičasti dres na Giro d'Italia 2018. godine, izgleda da je danas njegov tim potvrdio najčuvaniju tajnu u pelotonu.

Prije Božićne pauze, izvori bliski nizozemskom vozaču rekli su da će u 2018. godini, nastojati da osvoji svoju drugu Grand Tour pobjedu, nakon njegove prve pobjede na istoj utrci prošle godine.

Nizozemske novine, De Telegraf, citiraju izvore unutar njemačkog tima: "Tom cilja na ukupnu klasifikaciju na Giro 2018. Nakon Giro d'Italije analizirati ćemo njegov nastup, a tek tada ćemo donijeti odluku hoće li ići na Tour de France".

Ove tvrdnje su uskoro potvrđene kada je Giro d’Italia na svom Twetter profilu objavila da će se Dumoulin vratiti u Italiju i još jednom se boriti za ružičasti dres.

Dumoulinova potvrda znači da se Giro d'Italia zagrijava i da ćemo gledati paklenu borbu na Grand Tour ove godine. No, njegov glavni suparnik u borbi za ružičastu majicu Froome je nedavno optužen za doping, pa je i sam nastup upitan.

Dvostruki pobjednik Gira optužen je za doping nakon što su nalazi pronašli povećanu dozu Salbutamola nakon utrke Vuelta a España, no vijest je objavljena tek 13. prosinca 2017. godine. Froome i Sky sada su usred procesa objašnjavanja nepovoljnih analitičkih nalaza, a Britancu prijeti u najmanju ruku oduzimanje Vuelta titule.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More