Rus prvi stigao biciklom na Sjeverni pol

Poznati putnik i video-bloger Bogdan Buličev, član Ruskog geografskog društva, postavio je dva svjetska rekorda. Ruski ljubitelj avantura prva je osoba koja je na Sjeverni pol stigla na biciklu. Osim toga, bio je to najbrže izvšen put oko svijeta na biciklu na Sjevernoj polutci.

Bogdan Buličev je na geografski Sjeverni pol stigao 17. travnja u 19 sati i 30 minuta. U tu svrhu je koristio razna prijevozna sredstva, ali završni dio rute koja je išla preko ledene površine Sjevernog ledenog oceana savladao je na biciklu, što prije njega nikome nije pošlo za rukom, piše Russia Beyond.

Rekord je postigao u sklopu Prve biciklističke ekspedicije Alpari na Sjeverni pol. U ovom trenutku Bogdan se nalazi na Spitsbergenu i sprema se za putovanje zrakoplovom kući u Moskvu.

"Kao što vam je već poznato, ja volim Sjever i ekstremne situacije i sportove (ranije sam vozio snowboard), i, generalno gledano, kao i uvijek sam odlučio testirati sebe i u tu svrhu odabrao krajnji sjever i upravo Sjeverni pol, kao i neobičnu vrstu transportnog sredstva, kako za mene samog, tako i za Arktik – Fat bike (bicikl s velikim kotačima), koji sam dobio od mojih partnera i prijatelja iz tvrtke Skott Russia. Sve u svemu, postavio sam sebi cilj da prvi u svijetu stignem na Sjeverni pol biciklom i po tradiciji postavim nekoliko svjetskih rekorda", rekao je Bogdan.

Podsjećanja radi, automobilist i svjetski putnik Buličev poznat je kao organizator terenskih ekspedicija. U sklopu posljednje takve avanture sudionici ekspedicije u klasičnim pickupovima Toyota Hilux stigli su do najsjevernijeg naseljenog mjesta u Rusiji Diksona i oborili Guinnessov rekord.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More