Pogačar nastavlja impresionirati: 2.mjesto u Arrigorriagi

Foto: Bettini Photo
Foto: Bettini Photo

Samo je Max Schachmann uspio pobijediti impresivnog Tadeja Pogačara u četvrtoj etapi utrke Itzulia Basque Country. Pobijedio je na etapi od 163.3 km u Arrigoriagi, što je njegova treća etapna pobjeda, čime je i dodatno učvrstio sveukupno vodstvo.

Na dan koji je obilježen hladnom i gustom kišom, Slovenac iz UAE Team Emirates je s velikom preciznošću mogao pročitati finale utrke, bježeći iz grupe na 100 metara prije vrha uspona Zaratamo (3,1 km na 3,6%). Uspon je završavao na 3 km od ciljne crte. Slijedili su ga i Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe), Adam Yates (Mitchelton-Scott) i Jakob Fuglsang (Astana).
 


Vozači su uspjeli dobiti dovoljnu prednost u odnosu na glavnu skupinu što im je omogućilo da se koncentriraju i bore za etapnu pobjedu: Pogačar, koji je vodio kvartet tijekom većeg dijela spusta, nije mogao zadržati Schachmannov napad. Međutim, zadržao je drugo mjesto.

"Bila je to grozničava etapa, s kišom i hladnoćom što je sve kompliciralo", rekao je Pogačar. “Naš tim je radio vrlo dobro, uspijevajući voziti cijeli dan u prvom dijelu grupe. Zahvaljujući radu mojih prijatelja uspio sam uštedjeti energiju koja je bila vrlo korisna u teškoj završnici.

Šest kilometara od cilja, bio sam uključen u sudar, ali sam odmah uspio ustati i vratiti se u grupu, te sam uspio izvesti napad na vrh posljednjeg uspona. Dao sam sve od sebe da pokušam i pobijediti, ali Schachmann je bio prejak ”.

Peta etapa stavit će peloton na probu s tradicionalnim usponom na Alto de Arrate (5.9km na 7,4% prosječnog nagiba). Dan pokriva 149.8km duga etapa sa startom iz Arrigoriage.

KOMPLETNI REZULTATI 

 


 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More