Predstavljena ruta 2019.izdanja Cape Epic utrke

Danas je najavljeno 16. izdanje Abse Cape Epic i reakcije su fantastična. Bit će to jako teška utrka, a to smo svi i očekivali, to je utrka koja će provesti vozače nekim od najspektakularnijih dijelova Western Cape, te ih odvesti na neke od najboljih brdskih biciklističkih staza u regiji.

Ova utrka je zasigurno izazov svakom vozaču, od profesionalaca na prednjem dijelu pelotona do onih koji su tu po prvi puta i samo žele doći do cilja. Finišeri će imati na raspolaganju 624 km i preko 16.650m nadmorske visine sve do Val de Vie kada pređu ciljnu ravninu po zasluženu medalju.

 

 

Javnost je također imala prvi uvid u novi logotip utrke, koji je prilagođen da bi se bolje prezentirao novi Absa brand i afrički osjećaj. Stari logo je bio jako dobar, no reakcije na novi su odlične i vjerujemo da će novi biti još bolji.

Puno se događa u kancelarijama utrke – s novim događajima i sponzorima koji se uključuju u utrku – ali kao i do sada, 2019.izdanje  Absa Cape Epic zadržat će sve elemente koji su ga učinili svjetskim liderom … i dodati neke inovacije da bi se utrka dugo pamtila.
 


Od nezaboravnih obronaka Table Mountain Nacionalnog parka – sve do stjenovitih obala Južne obale. I dalje, utrka ide kroz poznata vinska polja sve do visokih planina Zapadnog rta. Rutu 2019. izdanja Cape Epic i ove godine ponosno donosi Land Rover – službeno vozilo i partner rute – a sama staza je izazovna i nudi gledateljima vrhunski pogleda na Afričku MTB utrku.
 


Osam dana, 624 kilometra i 16.650 metara penjanja – gola statistika govori manje od polovice priče. Teške planinske staze, vjetrovite šljunčane ceste i, da, pijesak koji leži između Prologa i Cape Town Sveučilišta sve do posljednjih metara staze za Veliko Finale u Val de Vie Estateu. Ovo je odraz moderne Afrike, gdje se urbanizacija širi do ruba divljine.

Profile i presjeke svih staza možete vidjeti OVDJE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More