Polartec uvodi 100% reciklirajuću Power Fill izolaciju

Proizvođač outdoor odjeće Polartec najavio je stvaranje 100% recikliranih izolacijskih vlakana koje će koristiti u proizvodnji odjeće.

Nakon što je prije godinu dana predstavljen i uveden 80% reciklirajući materijal, proizvođač je postavio za cilj 100% u narednih nekoliko godina. Poslovanje je, međutim, ubrzalo eko-friendly razvoj i sada su u mogućnosti predstaviti i staviti na raspolaganje Power Fill insulaciju u težinama od 80 i 100 g/m², uz certifikat Oeko-Tex Standard 100.

Za tvrtke zainteresirane za upotrebu ovih vlakana, Polartec tvrdi da je Power Fill izolacija topla, lagana i hidrofobna, brzo se suši i vrlo kompresibilna. Power Fill izrađen je od šupljih vlakana koja su povezana kroz proces koji smanjuje utjecaj na okoliš, istovremeno osiguravajući vrhunske izolacijske osobine i trajnost.

Oplartec vlakna već koriste jaki kompanije poput Rapha, Sportful, Patagonia, Rab i mnogi drugi.

"Pronalaženje održivih rješenja temeljni je cilj naše znanosti o tkanini", rekao je Gary Smith, direktor tvrtke Polartec. "Ponosni smo što smo pronašli kod koji je potreban za izradu kvalitetne izolacije od 100% PCR materijala."

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More