Roglič odsprintao Evenepoela na otvaranju Vuelta a Catalunya

Photo Credit: www.wurosport.com

Volta a Catalunya je utrka prepuna brdskih etapa. Međutim, čak i na dan otvaranja, koji bi trebao biti za sprintere, sveo se na borbu među GC vozačima, jer je Primož Roglič u sprintu nadmašio Remca Evenepoela za pobjedu.

Volta a Catalunya je utrka koja mnogo puta ima brdovite etape koje se odmah nude u startu. Današnji dan bio je dobar primjer, a nekoliko je vozača pokušalo iskoristiti vrlo važnu priliku. Alessandro De Marchi (Tim Jayco AlUla), Oscar Onley (Tim DSM), Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty), Jetse Bol (Burgos-BH) i Pau Miquel (Equipo Kern Pharma) krenuli su naprijed u brijeg.

Razlika za bijegom se počela smanjivati tek kada je Jumbo-Visma preuzela tempo. Do tada je Cofidis pomagao u potjeri, ali kako su se GC timovi uključili u uspone, peloton je izgubio nešto na organizaciji.

Posljednji kilometri bili su vrlo tehnički i teški i činilo se da su svi timovi blizu čela. Posljednja tri preživjela s čela na kraju je pokupio peloton sa 6 kilometara do kraja s jakim tempom u pelotonu. Napetost je bila očita i s nešto manje od 6 kilometara do cilja, veliki sudar na nizbrdici potvrdio je strahove mnogih.

Jumbo-Visma i Soudal – Quick-Step bili su timovi koji su pred kraj najviše bili u prvim redovima, i to s razlogom. Nizozemski tim vodio je sprint uzbrdo u Sant Feliu de Guíxols. Primož Roglič otvorio je snažan sprint koji je bio prilično tijesan pred kraj, ali je odnio impresivnu pobjedu u direktnom okršaju sa Remcom Evenepoelom. Ide Schelling je sprintao do trećeg mjesta tog dana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More